VLLG? / ACTUALITAT

La biblioteca vilanovina continua potenciant una de les seves propostes culturals més actives amb els seus clubs de lectura. Dues propostes de lectura, la primera per aquest mes de gener i la segona pel mes de febrer. Dos autors d’èxits, una retrospectiva que recupera un clàssic de la literatura catalana com és el ‘Mecanoscrit del segon Origen’ de Manuel de Pedrolo, i l’altra amb un autor nord-americà, Cormac McCarthy.Previst pel divendres dia 16 de gener a partir de les set de la tarda, club de lectura fàcil amb una de les obres més llegides de la literatura catalana contemporània. No perdiu l’oportunitat de fer una classe de conversa gratuïta amb el “Mecanoscrit del segon origen”, publicada l’any 1974. Una novel·la de Manuel de Pedrolo composta de cinc capítols anomenats Quaderns, d’una extensió molt semblant (trenta pàgines cadascun) i de tres pàgines finals. Els protagonistes de l’obra, l’Alba i en Dídac, viuen un seguit d’aventures en un món pràcticament destruït. Són ells, els precursors de la civilització actual?D’altra banda, el divendres 6 de febrer nou club de lectura amb “La carretera” una novel·la de l’escriptor nord-americà Cormac McCarthy publicada el 2006.Va ser la guanyadora del Premi Pulitzer de ficció de l’any 2007, del premi de ficció del James Tait Black Memorial Prize, del Believer Book Award i fou finalista de l’apartat de ficció del National Book Critics Circle Award. El 2012, el llibre s’inclogué a la llista Best of the James Tait Black. En català fou traduïda per Rosa Borràs i publicada el setembre de 2007 per Edicions 62 dintre la col·lecció Les Millors Obres de la Literatura Universal / Segle XX.El 2009 es va estrenar una adaptació cinematogràfica de la novel·la, dirigida per John Hillcoat i escrita per Joe Penhall. Els protagonistes foren Viggo Mortensen i Kodi Smit-McPhee. La producció va tenir lloc a Louisiana, Oregon i diversos llocs de Pennsylvània.“La carretera” és la història profundament commovedora del viatge d’un pare i un fill. Tots dos caminen sols per un paisatge apocalíptic on res no es mou, llevat de les cendres arrossegades pel vent. El cel és fosc i el fred és tan terrible que és capaç de trencar les pedres. No tenen res: només una pistola per defensar-se de les bandes violentes que sotgen el camí, la roba que duen posada… I l’un a l’altre.

Recordeu que la participació als clubs de lectura de la Biblioteca de Vilanova del Camí, son gratuïts. La inscripció es poden formalitzar en el taulell de préstecs de la biblioteca vilanovina, ubicada al Centre Cultura de Can Papasseit al carrer Mare de Déu de Núria 1. Per demanar més informació podeu trucar al telèfon 93 803 50 14.
Font/enllaç: Biblioteca Vilanova del Camí
Article/post 1147 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova