AMOR PROHIBIT de Coia Valls

Ja han passat prop de cinc anys des de que la polifacètica Coia Valls va debutar en el món editorial. Ho va fer amb una exitosa novel.la, ‘La princesa de Jade’ (2010, Premi Néstor Luján). I partir d’aquell moment, ha anat publicant una nova proposta literària cada any. El 2012 va presentar ‘El mercader’, que ja s’ha traduït al castellà i ha traspassat fronteres amb la seva edició italiana i ben aviat és publicarà al Brasil. Més tard, el 2013, va publicar ‘Les torres del cel’ i l’any passat va destacar a bona part de les llibreries del país amb ‘La cuinera’. 
Ara en aquest recent estrenat 2015, Coia Valls posa en circulació a través d’Ediciones B, que ha publicat totes les seves novel.les anteriorment referenciades, un nou relat històric titulat ‘Amor prohibit’. Una novel.la que l’escriptora ha anat avançant en forma de ‘amorpíndoles literàries’ amb petits tastets a través del seu espai a la xarxa social Facebook i que el ‘Vols llegir?’ també ho ha anat enllaçant a les pròpies xarxes del Facebook i Twitter. 
Una dona sanadora i un sacerdot a la Catalunya del segle XV protagonitzen ‘Amor prohibit’ que surt a la venda a partir del dimecres 4 de febrer.

COIA VALLS AL ‘VOLS LLEGIR? DE RÀDIO NOVA
L’escriptora Coia Valls va ser entrevistada en el programa de llibres de Ràdio Nova, ‘Vols llegir?’, en la seva edició del dilluns 23 de febrer de 2015, amb motiu de la publicació del seu nou llibre ‘Amor prohibit’.  En aquest mateix article teniu la possibilitat d’escoltar el podcast amb l’entrevista:

L’ARGUMENT
Durant el primer terç del segle xv Catalunya tot just aixeca el cap després de fams i epidèmies sense precedents, però la por encara continua sacsejant els seus habitants. La terra tremola com mai no s’havia vist abans i la vall de Camprodon és l’epicentre d’aquell infern.
Sota aquesta desolació neix la història d’amor entre en Marc Roselló, un sacerdot cridat a les més altes esferes de l’Església, i l’Agnès de Girabent, filla d’un noble rural de la Seu d’Urgell, que vol seguir les passes de metgesses com Margarida Tornerons o la jueva Floreta Sanoga.
Mentre lluiten contra una societat opressora i, també, contra les seves contradiccions més íntimes, els protagonistes trenen un cercle de protecció a l’empara de les relíquies de sant Valentí que descansen al monestir de Sant Benet de Bages. En Pardo, un poeta de l’època, tal com ratifica més tard l’estudiós Martí de Riquer, ja parlava del sant com a refugi dels enamorats.
En escenaris com Vic, Manresa, Camprodon o Sant Benet de Bages, l’Agnès i en Marc s’esforcen per acomodar la seva vida a uns sentiments dels quals mai no n’haurien sospitat la força.
L’AUTORA
Coia Valls, nascuda a Reus l’any 1960, és escriptora i també treballa com a logopeda. Ha publicat les novel.les ‘La princesa de jade’ (2010), guardonada amb el Premi Néstor Luján de novel.la històrica, ‘El mercader’ (2012), premi dels lectors de ‘L’Illa dels llibres’, també premi a la millor novel.la en català de ‘Llegir en cas d’incendi’ i premi a la millor novel.la històrica 2012 de la web ‘Novelas históricas’, tots tres guardons per votació popular. El 2013 va publicar ‘Les torres del cel’ i el 2014 ‘La Cuinera’. En el món de la literatura infantil i juvenil ha publicat els llibres ‘Marea de lletres que maregen’ (2010) i ‘L’ombra dels oblidats’ (2011).

Font/enllaç: Ediciones B
Article/post 1164 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova