CAMINO A LA ESCUELA de Marie-Claire Javoy
-Recomana: Isabel Casas, llibretera (Llegim? Llibreria – Igualada)
Més d’un milió i mig d’espectadors a França avalen l’èxit del documental ‘Camino a la escuela’, una bella història real dels trajectes que han de recórrer quatre nens cada dia per gaudir del privilegi d’aprendre. 
Aquest documental dirigit pel director francès Pascal Plisson, reivindica el valor de l’educació. ‘Camino a la escuela’ ha estat reconeguda amb el Premi Cèsar al Millor Documental en la darrera edició dels premis de la cinematografia francesa.
L’editorial Alrevés publica la versió en format llibre d’aquesta colpidor història. L’autora és Marie-Claire Javoy, guionista, montadora i realitzadora de nombrosos documentals de cinema i televisió.
L’ARGUMENT
Viuen enmig del desert, en el més profund de la tundra, en un poble perdut a la sabana o a la remota vessant d’una muntanya. Els seus pares no tenen diners i els necessiten per treballar en les tasques de la casa. Per si fos poc, el camí que porta a l’escola és llarg i perillós.
I no obstant això, hi ha milers de nens a tot el món que cada dia recorren desenes de quilòmetres per poder assistir a classe, i ho fan tot i les adversitats, de les inclemències del temps o d’una geografia descoratjadora, però amb un únic objectiu en ment: el futur.
«Vull ser metge i ajudar a caminar als nens com jo», diu Samuel des de l’Índia. «Quan sigui gran vull viure on he nascut», assegura Carlitos a Argentina. «Cal que totes les nenes com jo que viuen als pobles aïllats puguin seguir anant a l’escola i fer realitat els seus somnis», diu Zahira, al Marroc.
Per la seva determinació, pel seu coratge i la seva voluntat per construir-se una nova vida, aquests petits herois d’entre deu i tretze anys són més que extraordinaris.

Font/enllaç: Editorial Alrevés / Youtube
Article/post 1165 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova