VLLG? / PREMI LITERARI
El periodista i escriptor Xavier Bosch ha guanyat el Premi Ramon Llull de Novel.la 2015 amb un relat romàntic titulat ‘Algú com tu’. El guardó que enguany arriba a la 35ena edició esta dotat amb 60.000 euros. Aquesta és al quarta novel.la d’en Bosch que va debutar l’any 1994 amb les narracions de ‘Jo, el simolses’ publica per l’editorial La Magrana. El 2009 va guanyar el Sant Jordi amb  ‘Se sabrà tot’, primer de les novel.les protagonitzades pel seu alter-ego, el periodista Dani Sanabra. Posteriorment arribarien dues noves continuacions amb ‘Homes d’honor’ (2012) i ‘Eufòria’ (2014). 
‘Algú com tu’ es una novel.la romàntica, en la qual els protagonistes viuen un amor voraç de cinc dies, una història que ben bé pot recordar la trama de ‘Els ponts de Madison’ de Clint Eastwood. En Xavier Bosch, en declaracions a diversos mitjans, explica en síntesi el seu argument: ‘Gina descobreix, molts anys després que la seva mare, Paulina Homs, morís molt jove, que ella amagava un amor secret que va recordar la resta de la seva vida. Va ser a l’estiu, el juny del 1981, quan la Paulina va anar a París al casament d’una cosina. Allà va conèixer Jean-Pierre Zanardi, un galerista de la Rive Gauche, a la rue de Seine. Tots dos viuen una història d’amor intens. Aquells cinc dies, que guardarà de forma perdurable, serveixen a Paulina perquè es conegui a si mateixa’. Bosc continua explicat que: ‘Gina, comença a investigar, situats en el present de l’any 2006, la història oculta de la seva mare, perquè ella també necessita saber què va passar per saber qui és, com era la seva mare, que sentia, com vivia, què la feia patir’.
La novel.la segons Xavier Bosch, ‘és també un homenatge a les llibreries i als llibreters, ja que les llibreries tenen un pes important en la història i hi ha una biblioteca que uneix als protagonistes’, afegint també que és un homenatge al seus pares, uns enamorats de Paris, ‘encara que per desgràcia ja no podran ‘llegir-la’.
L’obra guanyadora del Premi Ramon Llull 2015, ‘Algú com tu’ d’en Xavier Bosch serà publicada per Planeta, en català i castellà, els primers dies de març. 
Font/enllaç: Planeta/Edicions 62 – La Vanguardia – Diari Ara
Article/post 1168 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova