VLLG? / ACTUALITAT
La Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona, BibliotequesXBM, ha estrenat la seva aplicació per a mòbils i tauletes. 
Aquesta app desenvolupada per la Diputació de Barcelona t’indica quines biblioteques públiques de la demarcació de Barcelona, tens més a prop i quines activitats t’ofereixen, també et permet dur el carnet de la biblioteca al teu mòbil i accedir al Catàleg Aladí.
Amb l’app veuràs les activitats i biblioteques més properes al punt on et trobes o respecte la localització que indiquis. Pots cercar les activitats per data, tipus d’activitat, municipi i biblioteca. Tens l’opció de veure les biblioteques en un mapa, i guardar les activitats i biblioteques preferides. La informació bàsica de cada biblioteca inclou: horaris, localització en el mapa, com arribar-hi, dades de contacte, perfils a les xarxes socials i activitats programades.
A més d’aquestes prestacions, l’App també t’ofereix la mobilització del carnet, és a dir, incorpora el carnet de biblioteca a l’app i, per tant, quan la descarreguis ja no cal que duguis el teu carnet “físic” per a tràmits com el préstec o autopréstec de documents o gaudir dels avantatges culturals del carnet. El carnet de biblioteca es mostra a la pantalla del teu mòbil i el lector de codi de barres el llegeix directament. L’altra novetat de la versió actualitzada és que inclou un accés directe al Catàleg Aladí.
La nova versió és apta per a sistemes Android i iOS.
Font/enllaç: Xarxa de Biblioteques Municipals / Diputació de Barcelona
Article/post 1169 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova