UN ANY I MIG de Sílvia Soler
Si la darrera novel·la de l’escriptora i periodista Sílvia Soler ens va deixar un molt bon regust de lectura amb la novel·la titulada ‘L’estiu que comença’, publicada el 2013 i guanyadora del Premi Ramon Llull, ara en aquest recent estrenat 2015 i de cara a ser un èxit en aquests primers mesos de l’any, i per què no dir-ho, previst ser llibre de referència del proper Sant Jordi, ens posa a la nostra disposició per llegir una novel·la que té i dona a la família un protagonisme especial.
‘Un any i mig’, publicat per Columna, ens presenta la vida d’una família contemporània, amb uns pares acabats de jubilar i quatre germans, tres dels quals, per motius diversos, han de marxar de casa a buscar-se la vida. 
El gran és arquitecte i viu al Canadà, la segona, cuinera, viu a París, la tercera, oceanògrafa, viu a Mallorca, i el més jove, surfer, és l’únic que viu amb els pares. Durant aquest lapse de temps veurem com evolucionen els personatges i què els va passant.

D’altra banda, destaca també la relació del pares d’aquest nucli familiar, que passa per un període crisi molt afectada per la convivència diària però que, en canvi i segons declaracions fetes per l’autora d’aquesta novel.la: “s’aguanta perquè darrere hi ha un projecte en comú, que és la família”.

Aquest ‘Un any i mig’ a diferència de la darrera obra publicada per Sílvia Soler, ‘L’estiu que comença’, no és tant dramàtica, sinó que té més tendresa i alhora un component més emocional. 

L’AUTORA
Sílvia Soler i Guasch (Figueres, 1961) és periodista. Ha escrit la col·lecció de contes Arriben els ocells de nit (1985) i les novel·les El centre exacte de la nit (1992), El son dels volcans (Columna, 1998), L’arbre de Judes (Columna, 2001), 39+1, L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa (Columna, 2005) i 39+1+1, enamorar-se és fàcil si saps com (Columna, 2007). 
Sílvia és coautora de l’obra Ramblejar (1992), un viatge a través de la història de les rambles de Barcelona. Amb la seva novel·la Mira’m als ulls va guanyar el premi Fiter i Rossell el 2003. Amb Petons de diumenge (Columna, 2008) va guanyar el premio Prudenci Bertrana 2008. L’autora col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació catalans.
Font/enllaç: Editorial Columna
Article/post 1173 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova