TAMBÉ AIXÒ PASSARÀ de Milena Busquests
-Recomana: Isabel Casas, llibretera (Llegim? Llibreria/Igualada)-
Un primer llibre publicat sense fer massa ressò. Per en aquesta segona ‘repesca’ d’assignatura la jove escriptora, Milena Busquets, ha aprovat amb molt bona nota. Ho demostra haver estat una de les sorpreses editorials en la darrera edició de la Fira de Frankfurt. Simplement va arrasar. 
Les editorials més prestigioses (Gallimard, Companhia das Letras i Shurkamp) ja han comprat els drets del llibre. Tot just acaba de sortir a les llibreries catalanes i ja està sent traduïda en 29 països. La llegiran a la Xina, al Vietnam, als Estats Units, a Noruega, al Brasil, a Polònia… I també tindrà vida a la pantalla. 
A més, en només cinc setmanes de la publicació del llibre ja s’ha situat en primera posició dels més venuts, tant amb la seva versió en català com en castellà (Amsterdam/Anagrama). ‘També això passarà’, títol d’aquesta novetat editorial, és una novel.la autobiogràfica. Intensa, alegre i divertida, però també immensament commovedora i emotiva, També això passarà és una narració inoblidable de to autobiogràfic sobre la pèrdua, l’amor, l’amistat i el sexe que ha estat considerada de manera unànime la revelació literària de l’any. Per cert, Milena Busquets ja està preparant el seu tercer llibre. 
L’ARGUMENT
La Blanca, una dona d’uns quaranta anys, acaba de perdre la mare, una coneguda escriptora i editora barcelonina de personalitat desbordant. Amb un punt de bogeria, impulsiva com sempre, la Blanca decideix emprendre un viatge terapèutic a la casa familiar de Cadaqués acompanyada dels seus dos fills, els dos exmarits, l’amant actual i dues amigues tant o més peculiars que ella. Un viatge que l’ha de dur a retrobar l’essència de la complexa relació que tenia amb la seva mare, tot buscant les paraules adients per parlar de l’absència i de l’enyorança, però també del plaer i de l’alegria de viure. Una novel·la plena de sensualitat, humor i desimboltura.
L’AUTORA

Milena Busquets va néixer el 1972 a Barcelona. Va estudiar al Liceu francès de Barcelona i va obtenir el Grau en Arqueologia de l’Institut d’Arqueologia de l’University College de Londres (UCL). Va treballar durant molts anys a l’editorial Lumen, l’editorial que va fundar Esther Tusquets, la seva mare, a començament dels anys seixanta i que Random House va comprar quaranta anys més tard. Al cap d’un temps, va fundar la seva pròpia editorial, va escriure la seva primera novel·la, va treballar per a una revista del cor i va ser relacions públiques d’una marca de moda. Actualment, treballa de periodista i de traductora d’anglès i francès al castellà.

Font/enllaç: Ara Llibres / Amsterdam / Anagrama / Youtube
Article/post 1184 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova