VLLG? / ACTUALITAT
-font: infoanoia.cat-
El proper dissabte 21 de març a partir de les 12 del migdia tindrà lloc l’acte d’inauguració de la nova Biblioteca de Montbui, ubicada a l’espai de les arts i el coneixement Mont-Àgora. 
El mateix dia s’obriran al públic la gran majoria dels espais i serveis del centre, com ara el vestíbul-cafeteria, o la sala d’activitats de petit format. 
L’estrena de la Biblioteca es durà a terme en un cap de setmana ple d’activitats obertes als ciutadans de Montbui als visitants d’altres municipis per tal que coneguin els diferents espais culturals i artístics de Mont-Àgora. Precisament la posada en marxa de la Biblioteca encetarà un ampli programa d’activitats culturals que es duran a terme durant les properes setmanes, també a Mont-Àgora.
La nova Biblioteca Mont-Àgora és un servei públic municipal obert a tothom. Està ubicada en un edifici de 1.007 metres quadrats útils. La Biblioteca depèn de l’Ajuntament de Montbui, que la gestiona en conveni amb la Diputació de Barcelona.La Biblioteca, creada el 1995, s’ha traslladat a MontÀgora coincidint amb el seu 20è aniversari. Forma part del Centre Cultural Mont-Àgora, que concentrarà les principalsinstal·lacions culturals del municipi. Entre les novetats d’aquest canvi d’ubicació, cal destacar que d’ara en endavant la Biblioteca incorpora el servei d’autopréstec basat en la tecnologia RFID (identificació per ràdiofreqüència), que permet major autonomia de l’usuari.
El nou centre de lectura de Montbui està distribuït en dues plantes. La planta baixa es divideix en diferents espais : servei d’informació i préstec, revistes i diaris, espai de música i imatge i àrea infantil. A la primera planta s’hi ubica el fons general, el servei d’internet, la Col·lecció Local, un espai de suport, el dipòsit documental i el despatx de direcció.
Entre els diferents serveis que ofereix la Biblioteca Mont-Àgora trobem la informació i assessorament sobre llibres, servei de préstec, carnet amb descomptes culturals, préstec interbibliotecari de qualsevol biblioteca pública i provincial de Catalunya, accés gratuït a internet i zona WI-FI, suport a l’autoaprenentatge, accés a bases de dades, visites guiades a la biblioteca, activitats culturals i de foment de la lectura, clubs de lectura, butlletins electrònics, subscripció a novetats i bústia 24 hores de retorn de documents, a més de poder accedir als 9 milions de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
La nova Biblioteca Mont-Àgora obre als matins els dijous i dissabtes de 10 a 14 hores i a les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores. Aquest horari es modifica de l’1 de juliol al 15 de setembre, quan romandrà oberta els dijous al matí de 10 a 14 hores i a les tardes de dilluns a divendres de 16 a 20.30 hores.
Una nova sala de petit format
A més de la Biblioteca, un altre dels atractius de la jornada inaugural serà poder estrenar la nova sala de petit format, un espai de 140 metres quadrats i amb capacitat per a 110 persones. Disposa de butaques per garantir la comoditat dels assistents i compta amb l’últim equipament preparat per realitzar projeccions. 
A la sala de petit format es podran realitzar activitats com ara representacions de teatre, xerrades, presentacions literàries, projeccions cinematogràfiques, etc.
Vestíbul-cafeteria
El vestíbul és la zona d’entrada al Centre Cultural, i compta amb servei de cafeteria-restaurant, que s’obrirà al públic properament. El vestíbul és un espai diàfan. Com tot l’edifici, va ser concebut per l’arquitecte igualadí Pere Puig, amb espais clars i lluminosos, i amb vistes molt obertes cap al nou Passeig Catalunya.
Al marge d’aquestes inauguracions les obres continuaran en diferents espais del Centre Cultural com la sala gran, les futures aules de dansa i l’espai de despatxos i camerinos.
El Nou Passeig Catalunya completarà l’entorn
El nou Passeig Catalunya, el gran parc urbà que connectarà la zona comercial de MontMercat amb Mont-Àgora, comença a quedar perfilat. Durant els darrers dies, i superada la fase de consolidació i ompliment de terres, es realitzen els treballs per configurar el nou parc urbà, del qual s’està fent actualment la configuració urbana de la zona més propera al Centre Cultural Mont-Àgora.
El nou Passeig Catalunya és l’actuació que culmina el procés de canalització i urbanització del Torrent Torres. El nou espai urbà, que engloba una superfície de 15.000 metres quadrats, comptarà amb un amfiteatre amb gespa artificial i capacitat per a 300 persones. Dins del projecte també s’inclou la plantació de 130 arbres, així com vegetació autòctona. El nou Passeig, concebut com a nexe d’unió entre dues zones de vital importància per al municipi, també contempla la creació de 127 places d’aparcament i un espai de socialització de mascotes.
El Passeig Catalunya tindrà una longitud de 200 metres i comptarà amb una zona de pas harmonitzada per a persones i vehicles. Les obres del nou Passeig van començar al desembre i està previst que finalitzin a finals del mes d’abril si es compleixen els terminis previstos. Cal recordar que l’empresa Rogasa és l’encarregada de realitzar les obres, que es van adjudicar per un import de 900.000 euros, aconseguint l’Ajuntament que l’empresa adjudicatària faci més volum d’obra, valorat en prop de 400.000 euros.
Article/font: 1188 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova