ALGÚ COM TU de Xavier Bosch (Premi Ramón Llull 2015)
-Recomana: Isabel Casas, llibretera igualadina (Llegim? Llibreria)-
Gir literari del periodista i escriptor Xavier Boch, que fins ara tenia al seu ‘alter ego’, el també periodista en la ficció Dani Sanabra, com a protagonista de la seva obra literària. 
En aquesta nova cita de lectura, en Bosch ens planteja una història on l’amor i la passió tenen el seu protagonisme. ‘Algú com tu’ ens planteja la història d’una filla que vol saber més coses d’una mare que gairebé no ha conegut. Acabarà descobrint una història d’amor que va viure a París amb un galerista d’art durant cinc dies. 
Aquesta novetat editorial per aquest 2015 i de ben segur, previsiblement serà un dels llibres més venuts durant el Sant Jordi d’enguany, va resultar guardonat amb el Premi Ramon Llull de novel.la 2015. Ho publica l’Editorial Planeta i disposa d’un total de 352 pàgines. 
L’ARGUMENT
L’acció ens situa en dos moments diferents, l’any 1981 quan Paulina Homs, casada i amb una filla, marxa a París al casament d’una cosina. Decideix marxar tota sola, i a la capital francesa, coneixerà al galeristaJean-Pierre Zanardi amb qui mantindrà una relació molt intensa durant cinc dies. 
Els records d’aquella relació i dels cinc dies plens de felicitat viscuts a París es convertiran en el motor vital dels dos protagonistes. Anys més tard, l’any 2006 i després de la mort de la Paulina, serà la seva filla, Gina qui descobrirà aquest afer per mitjà d’unes cartes i intentarà descobrir qui era en realitat aquell galerista que va aconseguir enamorar a la seva mare. La novel·la comença a Barcelona per fer-nos viatjar a ciutats com Londres o París. La capital francesa protagonitza bona part de l’acció d’Algú com tu’ oferint al lector una ruta pels carrers de les galeries d’art i menys turístiques.
‘Algú com tu’, també és un cant a la cultura i un homenatge als llibres i a les llibreries. La novel·la arrenca en una biblioteca d’escola per traslladar-nos més endavant a altres temples literaris com la llibreria Foylesde Londres situada al mític carrer Charing Cross Road o passejar per la llibreria Shakespeare &Code París.
L’AUTOR
Xavier Bosch va néixer a Barcelona el 1967. Autor de les novel·les Se sabrà tot (Premi Sant Jordi 2009 i llibre més venut del 2010) i Homes d’honor (2012). Anteriorment, havia publicat els reculls de contes Jo, el simolses (1992) i Vicis domèstics(1998), i la novel·la breu La màgia dels reis (1994). Periodista de llarga trajectòria, ha estat creador de formats audiovisuals d’èxit com Alguna Pregunta Més, El món a RAC 1 o El gran dictat. Ha estat cap de programes de RAC1, director de l’Avui, del documental La fleur i de l’Àgora de TV3. Actualment és articulista i membre del consell editorial de l’Ara.
Font/enllaç: Planeta – Grup 62
Article/post 1199 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova