L’ARQUITECTE DELS PAPERS ESTRIPATS d’Oriol Solà i Prat
Més de quinze anys després d’iniciar-ne els primers esborranys, l’escriptor igualadí Oriol Solà i Prat ja ha deixat enllestida la seva pròxima obra. 
Es tracta de “L’arquitecte dels papers estripats”, una novel·la que va començar sent una mena d’assaig sobre el món dels retalls i que, de mica en mica, ha anat incorporant altres elements: els dos protagonistes i la relació de parella que els toca viure des de la distància; les terres noruegues com a context, amb els valents expedicionaris locals que van desafiar la neu i el fred per arribar fins al Pol Nord; i la trama policíaca que va lligada a l’aparició de diversos assassinats. 
Les quatre històries s’entrelliguen i es reforcen l’una a l’altra i, com si es tractés de quatre grans retalls diferents, l’autor els va enganxant per acabar-ne formant la història complexa de “L’arquitecte dels papers estripats”.
PRESENTACIONS LITERÀRIES
Amb l’arribada del mes d’abril i amb la Diada de Sant Jordi a la vista, proliferen les presentacions de nous treballs literaris d’autors d’arreu. En el cas de “L’arquitecte dels papers estripats”, la novel·la de l’escriptor anoienc Oriol Solà i Prat, farà diverses parades per la geografia dels Països Catalans. 
Així, per exemple,  al Poble Sec de Barcelona la presentació serà el dijous dia 16 (a La BiblioMusiCineteca, carrer Vila i Vilà, 76), a les 7 de la tarda. 
I encara abans de la Festa del Llibre i de la Rosa, l’autor explicarà els detalls de la seva primera novel·la a Andorra La Vella, el dilluns dia 20 d’abril; i al nou espai Mont-Àgora de Santa Margarida de Montbui, l’endemà dimarts, dia 21.
L’ARGUMENT
Enganxar els papers estripats que es troba per terra o a les papereres, intentant recuperar-ne el sentit inicial… El protagonista porta al màxim una de les seves aficions, fins al punt de convertir-la en una obsessió malaltissa. I així emprèn un viatge singular, endut per la seva passió i posant fins i tot en perill la confiança i l’estabilitat d’una relació amorosa tot just iniciada.
L’escapada a terres noruegues buscant una suposada adreça escrita en un tros de paper que recull d’una paperera de l’aeroport, posarà a prova aquesta relació: a banda de trontollar per la distància, tampoc hi ajuda gens l’assassinat macabre que s’ha comès al barri just abans que ell marxés, amb algun detall peculiar que podria inculpar-lo. Un assaig complet del món dels retalls.
L’AUTOR
Oriol Solà i Prat (Igualada, 1977). Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (1995-1999). Abans de centrar-se en el món de la Literatura, va fer de locutor radiofònic a Ràdio i Televisió d’Andorra (2003 – 2012). Abans també havia estat corresponsal de Catalunya Ràdio a la comarca de l’Anoia (2000 – 2002), quan estava treballant en els mitjans de comunicació comarcals: primer fent premsa, a la “Revista Vida…” i al setmanari “L’Enllaç dels anoiencs”; després fent tele, a “Televisió Igualada” i també a “Anoia Televisió – Montbui Televisió”. També ha estat columnista al diari digital “anoiadiari.cat” (2009 – 2013). Ja en l’àmbit literari, a banda de publicar “Llunàtics, descabalats o caparruts?” i “Tota una vida de regal” (2014), ha fet diferents contes, poemes i relats breus, alguns dels quals han estat premiats en diversos certàmens catalans.
Article/post 1200 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova