VLLG? / ACTUALITAT
Font: infoanoia.cat
La Diada de Sant Jordi s’ha viscut intensament a tota la comarca de l’Anoia, on les roses, els llibres i l’amor han tornat a ser protagonistes d’una jornada singular que, un cop més, s’ha vist afavorida per una climatologia excepcional que l’ha fet encara més participada.
A Igualada la plaça de Cal Font ha tornat a ser el centre neuràlgic de la celebració, amb ambient constant durant tot el dia, fins i tot en hores corresponents a la jornada laboral. 
La capital anoienca comptava enguany amb setanta-set parades, entre floristeries (vuit), llibreries (15) i de tot tipus d’entitats de la ciutat (53) que, no s’han volgut perdre un dels dies més concorreguts i especials de l’any. Les entitats, entre els quals destacava una nodrida presència dels partits polítics que presenten candidatura a les municipals, s’han ubicat enguany al nou vial que comunica la plaça amb el carrer del Clos. L’ampliació de l’espai ha permès passejar amb una mica més facilitat entre les parades. Les escoles han estat les protagonistes durant la primera part del dia, per passar al públic general a la tarda.

També a la capital anoienca, però a la Rambla de Sant Isidre, hi ha tingut lloc la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi amb la Cobla Tàrrega.
“Igualada desapareguda”, el llibre local més venut
Els lectors anoiencs han comprat també els grans èxits d’aquest Sant Jordi: ‘Algú com tu’, de Xavier Bosch, i ‘Un any i mig’ de Sílvia Soler’. Així ens ho explicava Isabel Casas, de Llegim? Llibreria, que també posava al capdamunt de les vendes d’autors locals el llibre “Igualada desapareguda” de Pilar Cuerva i les “Postals de mitjanit” de Carles Maria Balcells. Pel que fa el volum global de vendes, Casas no s’aventura a fer una valoració percentual, però “potser hem venut  una miqueta més que l’any passat, diria que hi ha com més alegria entre els visitants”.
Xavier Bermúdez guanya el concurs de piulades de Ràdio Nova amb la història d’un lloro
 Xavier Bermúdez ha estat el guanyador de microrelats a Twitter convocat per l’emissora vilanovina Ràdio Nova. Un nanoconte divertit que recull amb una pinzellada una història domèstica i tendre. El microrelat diu així: “Els veïns de 2n i del 4t intercanviaven alegres xiulades pel celobert. Ningú gosava dir-los que el lloro del 3r era mort feia temps”.
Davant l’alta participació i la qualitat dels participants, el Jurat no ha tingut una deliberació senzilla i han estat molts els microrelats que han arribat a la recta final de la deliberació. Els membres del Jurat han valorat la capacitat de transmetre una història original en la brevetat d’una piulada amb només 140 caràcters. Han tingut molt en compte la cura del llenguatge i l’ortografia, l’efecte sorpresa i el fet que els contes fossin completament autònoms i funcionessin per si sols –malgrat poguessin tenir un final obert.
Finalment s’ha decidit premiar el conte de Xavier Bermúdez, el retrat d’una escena domèstica entre veïns; un conte gairebé sonor que fins i tot incorpora intercanvi de xiulades.
A petició del Jurat s’ha creat un accèssit per premiar un segon conte, concretament un microrelat de Carmen Elvira, autora local que novament ha tractat amb originalitat la temàtica de Sant Jordi; en aquesta ocasió amb la tria d’un Sant Jordi esgotat i amb ganes de jubilar-se: “Sort que als 65 em retiro i s’haurà acabat aquesta comèdia. I amb gest cansat, clava l’espasa per enèsima vegada a l’innocu drac”.
El Jurat estava format per la filòloga i dinamitzadora del Club de lectura de Vilanova del Camí, Montserrat Farrés; pel conductor del programa Vols llegir? de Ràdio Nova, Josep Maria Solé; l’escriptor igualadí Pep Elias, i la periodista Mireia Rubio, en representació de Ràdio Nova.
Fon/enllaç: infoanoia.cat 
Fotografia: Ricard Manuel Aldea
Article/post: 1213 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova