VLLG? / PARTICIPACIÓ LITERÀRIA

font: vilanovainformació.cat/Ràdio Nova
No ha estat fàcil. Gens fàcil. Però finalment tenim guanyador per al concurs de piulades de Ràdio Nova
El Jurat ha suat sang de drac per poder reduir el nombre de relats a deliberar i finalment han decidit que el premi sigui per al microrelat de Xavier Bermúdez, un nanoconte divertit que recull amb una pinzellada una història domèstica i tendre. El microrelat diu així: “Els veïns de 2n i del 4t intercanviaven alegres xiulades pel celobert. Ningú gosava dir-los que el lloro del 3r era mort feia temps”.
Davant l’alta participació i la qualitat dels participants, el Jurat no ha tingut una deliberació senzilla i han estat molts els microrelats que han arribat a la recta final de la deliberació. Els membres del Jurat han valorat la capacitat de transmetre una història original en la brevetat d’una piulada amb només 140 caràcters. Han tingut molt en compte la cura del llenguatge i l’ortografia, l’efecte sorpresa i el fet que els contes fossin completament autònoms i funcionessin per si sols –malgrat poguessin tenir un final obert.
Finalment s’ha decidit premiar el conte de Xavier Bermúdez, el retrat d’una escena domèstica entre veïns; un conte gairebé sonor que fins i tot incorpora intercanvi de xiulades.
A petició del Jurat s’ha creat un accèssit per premiar un segon conte, concretament un microrelat de Carmen Elvira, autora local que novament ha tractat amb originalitat la temàtica de Sant Jordi; en aquesta ocasió amb la tria d’un Sant Jordi esgotat i amb ganes de jubilar-se: “Sort que als 65 em retiro i s’haurà acabat aquesta comèdia. I amb gest cansat, clava l’espasa per enèsima vegada a l’innocu drac”.
El primer premi, que ha guanyat Xavier Bermúdez, és un llibre electrònic patrocinat per Sígrid Informàtica i l’accèssit, que ha guanyat Carmen Elvira, està dotat amb un lot de llibres gentilesa de la llibreria vilanovina +Kllibres.
Recordem que el Jurat estava format per la filòloga i dinamitzadora del Club de lectura de Vilanova del Camí, Montserrat Farrés; pel conductor del programa Vols llegir? de Ràdio Nova, Josep Maria Solé; l’escriptor igualadí Pep Elias, i la periodista Mireia Rubio, en representació de Ràdio Nova.
Article/post 1214 – Vols Llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova