VLLG? / ACTUALITAT

Assumpció Estivill, professora de Biblioteconomia i Documentació i autora de nombroses obres sobre la història de les biblioteques i les bibliotecàries, ha fet pública una nota en què, entre altres coses, assegura que Assumpta Montellà, a la seva darrera obra, ‘Lletraferides’ publicat per Ara Llibres, s’ha apropiat d’alguns textos seus.
Davant les queixes d’Estivill, Ara Llibres ha decidit no comercialitzar més ‘Lletraferides’ i estudia la possibilitat de fer una nova edició. En un comunicat, assegura que no comercialitzarà més el llibre per facilitar el diàleg entre les parts: “Per prioritzar el diàleg entre totes les parts i resoldre el conflicte de manera positiva hem decidit, com a mostra de bona voluntat, aturar la comercialització del llibre”. 
L’editorial també assegura, en el comunicat, que Montellà “ens ha informat i acreditat que en el procés de l’elaboració del llibre va sotmetre els textos a revisió de la senyora Estivill, qui va fer correccions i suggeriments que l’autora va incorporar i posa de manifest la seva participació consensuada en el llibre. Al final del llibre, als agraïments, l’autora destaca de manera preferent aquesta col·laboració. Per tant considerem que aquesta reclamació no està justificada”.

El llibre, amb pròleg de Màrius Serra, recorre la història de les dones que van fer realitat el propòsit de Prat de la Riba quan des de la presidència de la Mancomunitat va crear ara fa cent anys el primer servei bibliotecari a Catalunya. 

Font/enllaç: Ara.cat / Ara LLibres

Article/post 1225 – Vols llegir? / volsllegir.cat / Ràdio Nova