LA NOIA DEL TREN de Paula Hawkins
Som davant un thriller psicològic que està trencant totes les barreres de l’èxit des de la seva recent publicació arreu del món i que ha constituït una sorpresa editorial i literària per a la seva autora, una periodista anglesa, Paula Hawkins, que en declaracions a la seva recent visita de promoció a Barcelona va declarar que no té la fórmula màgica per fer d’un llibre un líder de vendes, ben al contrari, li ha dedicat molt de temps i esforç en la seva redacció. A més, Hawkins va afegir que se sent aclaparada per l’èxit del llibre. Més de cinc milions d’exemplars venuts arreu del món avalen el que ja és el ‘best-seller’ del 2015, i un dels títols d’escollida lectura per aquest estiu. 
‘La noia del tren’ ja és líder de vendes en situar-se en primera posició del rànquing de vendes tant en la categoria de ficció de català i castellà. L’edició catalana ha estat publicada per l’editorial La Campana i en castellà per Planeta. 
ARGUMENT
La Rachel agafa cada matí el mateix tren. Sap que cada dia s’atura en un semàfor vermell i que des d’allà veurà els jardins del darrere d’una renglera de cases. En una d’aquestes cases hi viu una parella que la Rachel no pot evitar mirar cada vegada. Fins i tot els ha batejat, com si els conegués: són la Jess i en Jason. A ella li sembla que tenen una vida perfecta. Tant de bo ella pogués ser igual de feliç que ells.
Fins que un dia veu una escena que la deixa de pedra. Dura només un minut, perquè el tren de seguida es torna a posar en marxa; però n’hi ha hagut prou.
De sobte tot ha canviat. Ara la Rachel té l’oportunitat d’entrar en unes vides que fins a aquest moment només havia mirat de lluny, i no la pensa deixar escapar. S’ha acabat ser només la noia del tren.
L’AUTORA
Abans de posar-se a escriure ficció, Paula Hawkins va fer de periodista durant quinze anys. Va néixer i es va criar a Zimbabwe, però viu a Londres des del 1989. “La noia del tren” és el seu primer thriller. S’ha publicat arreu del món i DreamWorks n’ha comprat els drets cinematogràfics.
Font/enllaç: editorial La Campana  
Article/post 1228 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova