LOS BEATLES. MADE IN SPAIN de Javier Tarazona i Javier de Castro
El 2 juliol 1965 The Beatles van actuar a la plaça de toros de Las Ventas de Madrid. L’endemà, 3 de juliol, ho van fer a la plaça de toros La Monumental de Barcelona.  Per commemorar aquest 50è aniversari,  l‘Editorial Milenio ha rellançat “Los Beatles. Made in Spain”. Societat i records a l’Espanya dels seixanta, un llibre escrit per Javier Tarazona i Javier de Castro.
“Los Beatles. Made in Spain” és un atractiu viatge a través del temps que retrotreu la memòria a un aspecte de l’imaginari popular que molts espanyols van viure en primera persona: la Beatlemanía. Amb el seu aspecte d’àlbum de records, i gràcies a les gairebé dues mil il·lustracions que adornen el seu interior, aquest espectacular volum reflecteix com els populars melenuts de Liverpool poden exercir perfectament de fil conductor i guiar el lector a través de l’entranyable Espanya dels anys seixanta. Perquè no en va, principalment a partir de la seva visita a Madrid i Barcelona per actuar a les seves places de toros al començament de juliol de 1965, la transcendència social dels Beatles va pujar com l’escuma, reflectint-seva imatge i el seu nom en els més variats articles de la nostra vida quotidiana.
Javier de Castro i Javier Tarazona, autors del llibre, són dos dels millors especialistes en el grup de Liverpool i les trajectòries en solitari de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Star. Segons Tarazona: “Amb Els Beatles. Made in Spain hem volgut explicar la societat espanyola dels seixanta, sempre amb els Beatles com a fil conductor “
ELS AUTORS
Javier Tarazona (Sueca, València, 1960). La seva acció professional se centra en el treball com a tècnic en un laboratori de control de qualitat alimentària. Compagina aquesta activitat, a més d’amb la seva primerenca afició al col·leccionisme musical, amb la direcció de la revista monogràfica The Beatles ‘Garden. Col·labora habitualment en publicacions musicals nacionals i internacionals. Va participar en la traducció i va dirigir l’edició espanyola del llibre L’Estiu de l’Amor: Així van gravar els Beatles l’àlbum Sgt Pepper (Mil·lenni / SBFC, 1997), escrit pel productor George Martin, i ha publicat els llibres The Beatles: Discografia espanyola de vinils de 45 rpm (SBFC, 1999), George Harrison: L’home invisible (Mil·lenni, 1999), en col·laboració amb Ricardo Gil, i al costat de Javier de Castro, The Beatles: Un fenomen irrepetible (Guies Efe ema, 2006). Durant més d’un any ha estat viatjant per tot Espanya per catalogar les principals col·leccions de material Beatle.
Javier de Castro (Barcelona, ​​1963). És historiador i musicòleg. Dirigeix ​​les publicacions de la Universitat de Lleida, on també imparteix docència sobre diferents materials relacionats amb la història social de la música. És director de la Sèrie Música de Pagès editors i, al marge de nombrosos articles, ha publicat en règim de coautoria dels llibres Olé Beatles! (Pagès editors, 1994), Elvis, “El Rei” a Espanya (Mil·lenni, 1996), Música i ideologies (Generalitat de Catalunya, 2003), Quan Lleida era ye-yé (Pagès editors, 2005) i Els Beatles: un fenomen irrepetible (Guies Efe ema, 2006). És crític musical del diari Segre i de Ràdio Lleida-Cadena Ser, on realitza i presenta des de 1997 el programa La Col·lecció.
Font/enllaç: Editorial Milenio
Article/post 1230 – Vols llegir? – volsllegir.cat – Ràdio Nova