VLLG? / ACTUALITAT
l’escriptor, polític i docent Antoni Dalmau i les llibreries igualadines Aqualata i Llegim? han estat premiats per Òmnium Anoia pel seu compromís cultural, en l’apartat i col.lectiu respectivament en reconeixement a la seva tasca de promoció de la llengua i la cultura catalana. 
Antoni Dalmau, nascut el 1951 a Igualada, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona però ha dedicat bona part de la seva vida a la política, la història i la cultura. Òmnium Anoia ha volgut reconèixer la polifacètica tasca de Dalmau tant en l’àmbit polític com per la seva obra literària, pels seus estudis de recerca històrica i per la seva vinculació amb el teatre. Com a membre del PSC va ser regidor de l’Ajuntament d’Igualada (1979-1983 i 1987-1991), regidor de l’Ajuntament de Barcelona (1983-1987), president de la Diputació de Barcelona (1982-1987) i vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995), fins que el 2013 va abandonar la militància. Autor de més de vint llibres, entre els quals set novel·les i vuit estudis històrics, ha estat president de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona i és professor de la facultat de Ciències de la Comunicació (Blanquerna) de la Universitat Ramon Llul. També ha traduït diversos autors europeus, dirigeix la Revista d’Igualada i col·labora amb diversos mitjans de comunicació.
En una època en que llibreries de renom com la Robafaves de Mataró o la Catalònia de Barcelona, Òmnium Anoia ha volgut premiar la tasca de les llibreries anoienques més compromeses amb la cultura. Les llibreries Aqualata i Llegim? han aconseguit resistir la crisi i s’han consolidat com un espai de promoció de la lectura i la literatura. L’entitat ha premiat no només la tasca d’aixecar diàriament la persiana d’un espai com és una llibreria sinó, sobretot, la tasca pública d’actes de presentació de llibres i de suport a iniciatives culturals.
L’acte de lliurament dels Premis al Compromís Cultural es durà a terme el proper dimarts 8 de setembre a les 19.30h de la tarda al Teatre Municipal de l’Ateneu i comptarà amb un parlament a càrrec de Miquel Calçada MikiMoto i una breu actuació musical de JoJet i Maria Ribot.
Font/enllaç: Òmnium Anoia / infoanoia.cat
Article/post 1235 – Vols llegir? – volsllegir.cat