VLLG? / ACTUALITAT

Promoure la lectura entre els joves i esperonar la seva imaginació i creativitat en l’entorn digital és l’objectiu del Tu REComanes, el primer concurs de booktrailers de la Biblioteca Central d’Igualada. Un booktrailer és un vídeo curt per presentar visualment l’atmosfera d’un llibre, sense mostrar-ne la trama completa ni el desenllaç, de manera que desperti l’interès del lector per llegir-lo.

El concurs és obert als joves d’entre 14 i 20 anys que facin un booktrailer basat en algun dels llibres de la Biblioteca: el què triïn lliurement. Ha de ser inèdit, d’una durada màxima de 90 segons i en format reproduïble amb el programa VLS. Es pot presentar de dues maneres: en un llapis USB a la Biblioteca o enviar-lo per Wetransfer (www.wetransfer.com) a b.igualada.c@diba.cat i en un document adjunt cal fer constar les dades personals i de contacte dels participants.

El termini per presentar el vídeo acaba el 30 de novembre i el guanyador s’endurà entrades per anar al cinema, un lot de pel·lícules i llibres i la projecció del booktrailer en un acte obert a tothom a la Biblioteca. Les bases completes es poden consultar a www.bibliotecaigualada.cat

Es vol fomentar la lectura, però també el desenvolupament d’habilitats digitals i el treball en equip. Així, els participants s’hi poden presentar en solitari o formant un equip de com a màxim 4 persones.

Un dels objectius prioritaris de la Biblioteca es fomentar la lectura entre els més joves, amb propostes adreçades específicament a ells. Així, durant l’any funciona el club de lectura Territori Fantàstic, al qual s’hi poden apuntar tots els nois i noies que vulguin fer amics i passar una bona estona parlant dels seus llibres preferits. A més, les seves propostes es tenen en compte a l’hora d’adquirir les novetats de narrativa juvenil. Tots els joves que es facin el carnet de la Biblioteca es podran emportar en préstec des de novel·les, còmics, pel·lícules i música fins a llibres electrònics de tots els gèneres, que es poden descarregar al portal catalunya.ebiblio.cat

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada