VLLG? / COMUNICACIÓ

El programa setmanal radiofònic dedicat als llibres, el ‘Vol llegir?’, estrena aquest dilluns 28 de setembre la seva onzena temporada. Ho farà a través de la sintonia de Ràdio Nova, l’emissora de Vilanova del Camí, amb el seu horari habitual: els dilluns de vuit a nou del vespre i redifusió els diumenge d’una a dues del migdia. Enguany el programa, i aquesta és una de les novetats de la temporada, també s’emetrà per Ràdio Igualada, els divendres d’un quart de nou a nou del vespre i redifusió els diumenge de nou a deu del matí. La primera emissió a través de l’emissora igualadina serà el divendres 2 d’octubre.

D’aquesta manera, el ‘Vols llegir?’ incrementa la seva presència a través de la ràdio amb aquests dos punts de difusió, afegint també la possibilitat d’escoltar les diverses edicions del programa mitjançant el servei de podcast – ràdio a la carta, des del portal web ‘volsllegir.cat’, que també estrena redisseny.

El ‘Vols llegir?’ manté els seus habituals continguts com son la presentació novetats i recomanacions literàries, repassar l’actualitat del món editorial, entrevistes,  i també fer un cop d’ull al rànquings dels llibres més venuts.

Per aquest primer programa de la onzena temporada, es farà un recordatori a la prestigiosa agent literària Carme Balcells, morta el passat 21 de setembre a l’edat de 85 anys. Presentació de la convocatòria del concurs de microrelats de por de la Biblioteca Central d’Igualada i de la 17ena edició del concurs de Conte a la Ràdio que organitza Ràdio Nova. Repàs al rànquing del llibres de butxaca més venuts durant el passat estiu. Dues entrevistes, a Marc Moreno, editor de la col.lecció de novel.la negra en català ‘Llibres del delicte’, que ens presentarà les novetats per aquesta temporada, i Anna Maria Villalonga, escriptora, docent i especialista en el gènere negre, que ens parlarà del nou llibre ‘Noves dames del crim’ (Llibres del delicte, 2015). En aquest volum, Villalonga, ha reunit 13 escriptores provinents de diversos gèneres literaris, que en aquest cas han estat convidades a fer cadascuna d’elles, un relat breu dins del gènere de la novel.la negra.

El ‘Vols llegir?’ també inclou, i per quarta temporada, la col.laboració de la llibretera igualadina, Isabel Casas, amb la seva secció on setmanalment ens ofereix un o diversos recomanacions de lectura.

Finalment, el programa tanca aquest primer programa de la nova temporada radiofònica, amb dues recomanacions que han estat un dels èxits editorials d’aquest passat estiu: ‘Vés i aposta un sentinella’, de Harper Lee (Edicions 62) i ‘Sucs Verds de Carla Zaplana (Cossetània Edicions).