VLLG? / ACTUALITAT

La llibreria Negra y Criminal, especialitzada en novel·la negra, policíaca i d’intriga i dirigida per Paco Camarasa i Montse Clavé, ha tancat les seves portes aquest passat 3 d’octubre després de 13 anys d’activitat, arran de la davallada “dramàtica” de les vendes, segons fonts de la llibreria. Els seus dos propietaris van organitzar una campanya de micromecenatge el 2011 que els ha permès mantenir la llibreria oberta fins ara, però  que no ha estat suficient per poder mantenir la seva activitat comercial.

A més de la seva tasca com a llibreria, la Negra y Criminal s’ha convertit en un revulsiu del gènere negre a Catalunya. Camarasa, de fet, és comissari del festival BCNegra. En declaracions als mitjans, Caramasa ha afirmat que: “…Ara que la novel·la negra està més de moda que mai, Negra y Criminal tanca”,  afegint a més: “Ara la novel·la negra ocupa col·leccions editorials i grans superfícies, llibreries i gasolineres, però ens visiten molts pocs dels lectors que apostin per venir a la Barceloneta a deixar-se recomanar alguna raresa i endur-se l’últim Camilleri”.

Negra y Criminal es va crear amb “dos llibreters il·lusionats i es tanca amb dos llibreters que seguiran tenint projectes que els il·lusionin”, segons les seves pròpies declaracions.

Article/post 1252 – Vols llegir? – volsllegir.cat