VLLG / ACTUALITAT

Fins el 2 de novembre es pot visitar l’exposició Cavall Fort, tan divertit com un joc, que repassa la història de la publicació, nascuda el desembre de 1961 a la Biblioteca El Safareig de Capellades.

Cavall Fort  va néixer amb la voluntat de trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català, preocupació que va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d’incloure-hi pàgines de còmic per estimular l’interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, planer.

Durant aquests primers cinquanta anys de vida, les pàgines de Cavall Fort han acollit signatures representatives de la literatura infantil i juvenil catalana, així com destacats il·lustradors i grafistes.

L’exposició compta amb vuit plafons que descobreixen curiositats i anècdotes de la publicació i que inclouen jocs i entreteniments. S’adreça als infants però també a totes aquelles generacions que han gaudit de la lectura d’aquesta revista al llarg d’aquests anys.

La mostra es podrà veure, posteriorment, en altres biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Font/enllaç: Diputació de Barcelona

Article/post 1264 – Vols llegir? – volsllegir.cat