VLLG? / PRESENTACIONS LITERÀRIES

L’espai gastronòmic Somiatruites va acollir, el passat dissabte 24 d’octubre, una conversa entre dos valencians de Xàtiva i d’Alcoi parlant de l’Ovidi Montllor. Després d’organitzar el concert d’Ovidi al cub a finals de maig i abans de la projecció de la conversa entre Montserrat Roig i Ovidi Montllor que es realitzarà dijous 29 d’octubre a les 8 del vespre en el marc del Pantalla Oberta, Òmnium Anoia realitzà dissabte el segon homenatge als 20 anys de vacances d’Ovidi Montllor.

La presentació dels llibres de Feliu Ventura i Jordi Tormo va servir per conversar sobre les diferents facetes d’Ovidi Montllor: l’artista, el cantant i el pallasso. Per una banda, Jordi Tormo va presentar el seu llibre Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula en que repassa l’obra d’Ovidi més enllà de les pròpies cançons i de les participacions en cinema i teatre, ja que regira l’arxiu on troba postals, poemes inèdits i anècdotes de l’interpret d’Alcoi.

Per altra banda, Feliu Ventura va fer la seva primera presentació del seu primer llibre Com un record d’infantesa al Principat, fet que ja va passar fa anys quan va ser Igualada que acollí la primera actuació del cantautor de Xàtiva. La seva novel·la parla més de Sudamèrica que del País Valencià i és el resultat del viatge que va fer Feliu al continent americà presentant un documental sobre la cançó valenciana.

Per cloure la conversa entre Jordi Tormo i Feliu Ventura, el públic va participar explicant quina era la primera vegada que havien escoltat cançons d’Ovidi Montllor, de les actuacions d’Ovidi en ple franquisme fins a les versions que en va fer Inadaptats, passant per les cançons que posaven al Jimmy Jazz. Finalment, els assistents i els escrptors van conversa sobre com es veu el procés independentista des del País Valencià.

Font/enllaç: infoanoia.cat

Article/post 1266 – Vols llegir? – volsllegir.cat