VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

Del 4 al 7 de novembre té lloc a Igualada una nova edició del REC.012,  el festival de pop up stores de moda més important d’Europa, la transformació efímera de les velles adoberies del barri del Rec d’Igualada en botigues efímeres creatives on marques i dissenyadors de primer nivell hi fan les seves vendes especials d’estocs.

Paral·lelament a la venda radical de moda, hi podem trobar també el Rec Street Food, el festival gastronòmic que es consolida plenament en la seva tercera edició, amb més d’una trentena de food trucks. I també una àmplia oferta cultural, plena de concerts, sessions de DJ, tallers infantils, xerrades i presentacions literàries.

En aquest darrer apartat, una de les presentacions de llibres que es realitzarà serà la dedicada a la novetat editorial presentada per Ara LLibres,  “99 personatges que has de conèixer” de Jair Dominguez. L’acte tindrà lloc dissabte 7 de novembre, a les 12 del migdia al Pati Vila amb la presència de l’autor. El periodista radiofonista Quim Morales, editor i presentador del programa de RAC1 ‘La segona hora’, serà el conductor de l’acte, organitzat pel REC.012 amb la col.laboració de la Llibreria Aqualata. 

99 PERSONATGES QUE HAS DE CONÈIXER de Jair Domínguez

Cansat de les xifres, les dates, els cognoms i els títols que et fa memoritzar el teu professor d’història o que repeteix incansablement la televisió? Oblida’t de tot això i prepara’t per conèixer el món real, el de la sang, el fetge i el sucar-hi pa, a través de les anècdotes més absurdes d’alguns dels personatges més interessants que ha donat aquest planeta. Potser no aprovaràs l’examen ni guanyaràs cap concurs, però tindràs temes de conversa per a la resta de la teva vida.

Assassins, pintors, estrelles del rock, pirates, homes de negocis, viatgers del temps, presidents, monarques o gigolós. Per bé o per mal tots ells formen part de la història de la humanitat i les seves vides han estat fabuloses i patètiques, sanguinolentes i ferotges, sublims i ridícules. Potser no som dignes de jutjar-les, però sí de recordar-les. Un repàs sense censura a la història de la humanitat a través de 99 personatges que han passat pel planeta i hi han deixat la seva empremta.

L’AUTOR

Jair Domínguez (Barcelona,1980) és periodista, guionista i escriptor. Com a guionista, ha escrit per a Buenafuente, Polònia, Crackòvia, Minoria absoluta i també per a cinema i publicitat. És autor de Jesucrist era marica, Hawaii Meteor i 99 coses que hem d’aniquilar si volem ser independents (Ara Llibres, 2013). Actualment, és un dels components del programa La segona hora, de RAC1. També escriu articles d’opinió a fotlipou.com, Time Out, Esguard i Ara Girona.

MÉS PRESENTACIONS DE LLIBRES AL REC.012

La il·lustradora Paula Bonet serà el divendres 6, al Rec.012 per presentar el seu últim llibre “813”, un homenatge al cineasta francès Truffaut amb dibuixos que hipnotitzen a qualsevol. Aquesta presentació tindrà lloc a les 19h a l’Espai Cultural Somiatruites.

Font/enllaç: REC.0 / Llibreria Aqualata

Article/post 1271 – Vols llegir? – volsllegir.cat