VLLG? / BIBLIOTEQUES

A la Biblioteca Mont-Àgora ubicada al municipi anoienc de Santa Maragarida de Montbui tenen dos motius de celebració. Des del mes de març, data de la seva inauguració, s’hi han dut a terme activitats per celebrar-ne el 20è aniversari. D’altra banda, com explica la directora Núria Rossell: “No volem tancar el 2015 sense participar en els actes que commemoren l’Any de les Biblioteques. Com que enguany es compleix un segle de la creació de les primeres biblioteques catalanes, dedicarem tot el mes de novembre al món literari, en companyia dels nostre lectors”.

L’agenda d’activitats és bastant completa i adreçada a tot tipus de públic. Pensant en els adults i els joves, “hem organitzat un taller gratuït d’«ex libris», adreçat a tothom que vulgui personalitzar els seus llibres amb una marca o segell distintius, que permetin reconèixer-los i evitar-ne la pèrdua. Els alumnes aprendran a dissenyar aquests “ex libris” i coneixeran les diverses tècniques d’impressió, des de les més tradicionals a les més actuals. Tots els participants, finalment, crearan el seu propi ex libris”. El taller, dirigit per Juanjo Navarro, té una durada de tres hores i tindrà lloc els dies 25 de novembre i 9 de desembre. Cal inscripció prèvia.

El dia 11 de novembre, a les 6 de la tarda, els infants estan convidats a escoltar el conte “Estels a la biblioteca”, narrat per la Cia. Patawa, un espectacle amb titelles on la protagonista és una bibliotecària que fabrica estels. El dia 18, a les 6 de la tarda, els nens més grans de 8 anys podran assistir (amb inscripció prèvia) al taller gratuït “biblio-scrap”, durant el qual treballaran amb tots els materials que calen per confeccionar un punt de llibre amb la tècnica de l’scrapbooking. Les propostes relacionades amb el món literari es completaran amb una selecció de novel·les, contes i pel·lícules on els protagonistes són les biblioteques, les llibreries, la lectura…, amb el propòsit d’estimular els hàbits lectors dels montbuiencs.

A la celebració de l’«Any de les Biblioteques» també hi participaran els alumnes de 1r, 3r i 5è de les escoles Gaudí i García Lorca del municipi. «Els alumnes dibuixaran “la biblioteca del futur”, ens escriuran felicitacions i ens redactaran cartes imaginant com els agradaria que fos la seva biblioteca», comenta Rossell. Tots aquests treballs seran exposats durant el novembre a l’àrea infantil.

Font/enllaç: Biblioteca de Santa Margarida de Montbui-Mont-Àgora / infoanoia.cat

Article/post 1274 – Vols llegir? – volsllegir.cat