VLLG? / PREMIS LITERARIS

Òmnium Cultural i Fundació Enciclopèdia Catalana han convocat un any més els premis de la  Nit de Sant Llúcia, celebrada aquest any a la ciutat de Tortosa.

La ciutat de Tortosa ha estat enguany l’escenari per la celebració i lliurament dels premis de la Nit de Santa Llúcia convocats per Òmnium Cultural i Fundació Enciclopèdia Catalana.

En el palmarès de premis destaca el nou Premi Sant Jordi de Novel.la, el més ben dotat econòmicament de les lletres catalanes. L’obra guanyadora del nou Sant Jordi és ‘La vida sense la Sara Amat’ de l’escriptor terrassenc Pep Puig.

D’altra banda,  l’escriptora Empar Moliner ha rebut el 18è Premi Mercè Rodoreda de Contes amb ”Tot això ho faig perquè tinc molta por”. En aquesta obra, la periodista i escriptora aborda en els contes el conflicte humà d’una manera subtil i també amb certa ironia  com ja és habitual en la seva obra.

El poeta Víctor Obiols ha estat guardonat amb 57è Premi Carles Riba de poesía amb el poemari  ‘Dret al miracle’.

El premi de narrativa infantil Josep M. Folch i Torres va ser per a Francesc Puigpelat per ‘La nena que es va convertir en mòbil’, el premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per a Santi Baró per ‘L’efecte Calders’, basat en la vida de Pere Calders. El premi Frederic Roda de teatre va ser atorgat ‘ex aequo’ a David Plan i Josep M. Miró. Finalment, el premi Òmnium de comunicació va ser atorgat al programa ‘Quèquicom’ de TV3.

Font/enllaç: Òmnium Cultural

Article/post 1298 – Vols llegir? – volsllegir.cat