VLLG? /  ACTUALITAT

Un cert aire càlid i no fred es respira en el sector en saber les darreres dades publicades pel Gremi d’Editors de Catalunya. Segons aquestes, el llibre de paper s’està recuperant  i, per segon any, s’ha frenat la caiguda patida d’un 40% de les vendes. Si el 2014 es va tancar amb un discret increment d’un 0,6%, aquest any les expectatives amb la campanya de Nadal són millors perquè aquesta ha estat la tendència de tot l’any: amb un Sant Jordi que va vendre un 6% més, amb aquest mateix creixement de la Fira del Llibre de Madrid i amb un 25% d’augment la Setmana del Llibre. Per contra, el llibre digital pateix una aturada.

El 95% dels llibres que es venen són en paper davant d’un 5% en format digital . Encara que una cosa és el que es compra en digital i una altra, diferent, la que es llegeix ja que un 20% de la població reconeix que llegeix en digital, la qual cosa suposa que entre un 10% i un 15% opta per la pirateria. Des del sector editorial és reclama una política del Govern espanyol que aturi aquest fenomen que bat rècords a Espanya: el 2014 es van produir 334 milions de descàrregues il·legals de llibres. Un indicatiu d’aquesta aturada de vendes de llibres digitals es produeix al mercat dels Estats Units on aquest format de lectura roman estancat en un 25%.

Però el toc d’alarma el dona el tant per cent de lectura, que segueix sent baix. El nivell de lectura i segons el Baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) sobre Hàbits de Lectura, el 35% dels enquestats no ha llegit mai o gairebé mai un llibre.

Font/enllaç: Gremi d’Editors de Catalunya

Article/post 1302 – Vols llegir? – volsllegir.cat