‘El taxidermista’ de Lluís Oliván Sibat, un relat intens que posa al límit de la condició humana dels protagonistes, serà objecte de comentari i tertúlia a la biblioteca vilanovina el 22 de gener de 2016

VLLG? / CLUBS DE LECTURA

La Biblioteca de Vilanova del Camí ja té preparada la primera activitat participativa per als seus usuaris per aquest nou 2016. Es tracta d’una nova sessió del seu club de lectura. L’obra escollida per ser llegida i posteriorment fer-ne comentari i tertúlia entre tots els lectors participants és ‘El taxidermista’ de l’escriptor Lluís Oliván Sibat (Viena Edicions, 2005).

El club de lectura, previst pel divendres 22 de gener, realitzarà dues sessions. La primera a partir de dos quarts de quatre de la tarda i una segona a dos quarts de vuit del vespre. La participació és gratuïta i per recollir l’exemplar del llibre cal anar al taulell de préstecs de la Biblioteca, ubicada al Centre Cultural Can Papasseit de Vilanova del Camí, carrer Mare de Déu de Núria, 1. Per a més informació, contacteu via telèfon al 93 803 50 14, o bé a través del correu electrònic: b.vilanova@diba.cat

EL LLIBRE

‘El taxidermista’, obra publicada l’any 2005 a través de l’editorial Viena Edicions,  és un relat intens que posa al límit els personatges per explorar la part més fosca de la condició humana i que aconsegueix, en una atmosfera cada cop més sinistra, mantenir el lector atrapat fins al final. Obra guanyadora del 3er Premi Sant Celoni de Narrativa Breu.

El protagonista de l’obra, en Carles, està decidit a passar una temporada lluny de tot i de tothom, per aquest motiu pren la decisió de refugiar-se en un poble abandonat de muntanya. Amb el propòsit de distreure’s per no pensar en el que l’ha dut fins allà comença a practicar la taxidèrmia. I el que al principi és només un passatemps s’acabarà convertint en una obsessió que voldrà portar fins a les últimes conseqüències.

L’AUTOR

Lluís Oliván Sibat va néixer l’any 1968 a Lliçà d’Amunt i és professor i escriptor. Ha guanyat diversos premis literaris de novel.la i de narrativa curta, tant en llengua catalana com en castellà. És autor de les novel.les ‘El taxidermista’ (Viena Edicions, 2005), ‘El món líquid’ (Publicacions de la Universitat Autònoma de Barcelona, 2006), ‘El guardian de la hogueras’ (Edaf, 2006), ‘Un pare possible’ (Columna, 2007) i ‘Has marxat sense avisar’ (Columna, 2010). També ha publicat les recopilacions de contes ‘Parcel.les habitades’ (Columna, 2008) i ‘Títulos robados’ (Algaida Editores, 2008).