Si encara no heu escrit la carta als Reis, sou a temps de fer-la i demanar, entre d’altres regals, una bona selecció de novetats editorials. 

VLLG? / NOVETATS EDITORIALS

La nit màgica és a punt d’arribar. Els Reis d’Orient són apunt de fer realitat el somni de petits i grans, i tots rebran si han fet bondat, els regals demanats. Entre la extensa varietat de propostes els llibres tenen el seu espai. Si no teniu clar quin títol demanar a Ses Majestats els Reis, us oferim un ràpida selecció de novetats, per triar, remenar i demanar.

Pel que fa la ficció en català, podeu demanar ‘Vae Victus’ d’Albert Sánchez Piñol (La Campana), noves aventures de Martí Zuviria, amb els indis yames i el capità Cook. ‘Plutó’ de R. J. Palacio (La Campana), on l’amic íntim d’Auggie relata la vida d’ella abans d’anar a l’escola. També recomanable, ‘L’amiga genial’ d’Elena Ferrante (La Campana), la història de dues amigues, la Linia i Lenú que passen l’adolescència en un barri miserable de Nàpols.  Impactant lectura del llibre del cantant Albert Pla, ‘Espanya de merda’ (Amsterdam), relat delirant de la gira per Espanya d’un cantant uruguaià i el seu mànager. I una història d’amor i guerra a la Itàlia dels anys 20 i 30, amb el gran èxit editorial de Rafel Nada, ‘La maledicció dels Palmisano’ (Columna).

En la no ficció en català, podeu demanar als Reis d’Orient, ‘Econimia en colors’ (Random House), una proposta de lectura informal d’acostar l’economia d’avui al carrer a càrrec de tot  un especialista en la matària, Xavier Sala i Martin. A ‘Barcelona, una biografia’ (Edicions 62), descobrireu dos mil anys d’història d’una ciutat que ressorgeix i creix sense parar. Ho explica amb detall el periodista Enric Calpena. També podeu escollir el darrer llibre de la Marató de TV3, ‘1 de cada 4’ (LLegir en català/TV3), amb la lectura dels relats de diversos escriptors que descriuen la vida dels afectats per la diabetis i l’obesitat. De Kate Moss a Núria Català, son alguns dels personatges que el periodista Albert Om li ha dedicat una carta des de la contraportada del diari Ara, i que es recullen en el llibre ‘A la cara’ (Columna). I el més nou de Pilar Rahola tot fent una crítica sobre certes actituds sobre l’islamisme radical a ‘Prou!’ (Columna).

Més propostes. ficció en castellà amb ‘El secreto de la modelo extraviada’ d’Eduardo Mendoza (Seix Barral), on el seu protagonista detectiu investiga l’assassinat de la model Olga Baxter. La història de com resisteixen la crisi actual diversos veïns que conviuen entre les pàgines del nou llibre d’Almudena Grandes titulat ‘Los besos del pan’ (Planeta). El darrer Planeta, ‘Hombres desnudos’ d’Alícia Giménez-Bartlett, explicant-nos la història de Javier, un professor a l’atur que veu impel.lit a entrar en la prostitució masculina. I pels lectors del millor còmic, el mes nou de Francisco Ibáñez i les noves aventuras de Mortadelo i Filemón amb ‘Elecciones!’ (Ediciciones B).

Finalment un repàs a les novetats de la no ficció en castellà. Un de cuina, amb les noves receptes de Karlos Arguiñano, ‘A mi manera’ (Planeta). Més gastronomia amb ‘Los supervinos 2016′ (Libros del Lince), amb una selecció dels millors vins a l’abast de tothom, realitzada per Joan C. Martin.’Las cuentas y los cuentos de la independencia’ (Catarata) de Josep Borrell i Joan LLorach. També afegim la crònica de dos anys a Nova York amb fotos pròpies d’Elvira Lindo a ‘Noches sin dormir’ (Seix Barral), i ‘Usted primero’ (Espasa), un manual on trobarem normes d’educació per tenir èxit en societat, a càrrec de Carmen Posadas i Marta Robles.

Amb totes aquestes propostes, ara només cal fer ràpidament la carta als Reis d’Orient, demanar els llibres escollits i esperar la nit de Reis o l’endemà, diada festiva, per saber si em rebut com a regal algunes de les peticions fetes. Ara, això si, si ens hem portat bé, per què si no ja sabeu: carbó.

font/enllaç:  Els llibres més venuts (secció del suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia, edició dissabte 2 de gener de 2016)

Article/post 1305 – Vols llegir? – volsllegir.cat