El periodista Lluís Foix és el guanyador del 48è Premi Josep Pla de narrativa, amb l’obra ‘Aquella porta giratòria’, la segona part de les seves memòries, que va presentar amb el pseudònim ‘Joan March’ i L’escriptor  Víctor del Árbol amb la novel·la  ’La víspera de casi todo’  ha rebut el 72è Premi Nadal de Novel·la d’Edicions Destino.

VLLG? / PREMIS LITERARIS

La nit de Reis és data que és concedeixen els ja tradicionals premis Josep Pla i Nadal convocats per l’editorial Destino. L’Hotel Palace de Barcelona ha estat un any més l’escenari per l’acte de lliurament dels primers premis literaris d’aquest recent estrenat nou any.

El periodista Lluís Foix és el guanyador del 48è Premi Josep Pla de narrativa, amb l’obra ‘Aquella porta giratòria’, la segona part de les seves memòries. En el llibre, l’autor recorre els records i vivències a La Vanguardia, on va treballar quaranta-cinc anys: hi va començar essent traductor i arribà a ser-ne director. És un homenatge al periodisme i un anecdotari vital, en què explica el temps que va passar a Menorca fent el servei militar, els inicis al diari com a substitut dels principals traductors, l’època de corresponsal a Londres i Washington, el viatge als Estats Units en plena Guerra Freda i els mesos passats a l’Afganistan, entre més vivències.

Al llibre anterior, ‘La marinada sempre arriba’ (Columna, 2013), Foix parlava de la infantesa i l’adolescència a Rocafort de Vallbona, a la vall del Corb, fins que anà a viure a Barcelona.

El premi Josep Pla, organitzat per l’editorial Destino, té una dotació de sis mil euros. Formaven el jurat Sebastià Alzamora, Rosa Cabré, Antoni Pladevall, Àlex Susanna i Glòria Gasch.

D’altra banda, l’escriptor Víctor del Árbol amb la novel·la  ’La víspera de casi todo’  ha rebut el 72è Premi Nadal de Novel·la d’Edicions Destino. Es tracta d’una novel·la que intentar fugir del gènere negre i té com a protagonista a una dona de classe alta que tracta de fugir del seu passat i es trasllada a la costa de Galícia.

Nascut a Barcelona l’any 1968, Víctor del Árbol  va ser Mosso d’Esquadra durant vint anys. És autor de les novel·les El peso de los muertos (Editorial Castalia), La tristeza del samurái (Editorial Alrevés),Respirar por la herida (Editorial Alrevés) i Un millón de gotas.

Font/enllaç: Editorial Destino / ara.cat / vilaweb.cat

Article/post 1308 – Vols llegir? – volsllegir.cat