Aquest divendres 8 de gener va tenir lloc en un acte amb una bona presència de públic assistent, el lliurament dels premis del 17è Concurs de Contes a la Ràdio al Centre Cultural de Can Papasseit a Vilanova del Camí.

VLLG? / ACTUALITAT

El jurat d’aquesta edició del Concurs de Contes a la Ràdio, integrat per Dani Casanelles, en representació de la Biblioteca de Vilanova del Camí; Josep Maria Solé, editor i conductor del programa ‘Vols llegir?’; Eva Fernández, col.laboradora del magazine ‘De què parlem?’; el contista Ricard Closa, col.laborador del programa ‘La carmanyola’, i la periodista Mireia Rubio en nom de l’emissora Ràdio Nova, van tenir una deliberació força tranquil·la i unànime, especialment en algunes categories, com ara la d’adults, on el Jurat ha coincidit a destacar la qualitat del conte premiat. D’aquesta manera, el jurat va decidir atorgar els següents premis:

En la categoria de 1r i 2n de primària, un val de 50 euros, patrocinat per Magatzems Angelina, el conte ‘La bruixa Tonera’, de Alejandro Parra Laguna, alumne de 2n de primària de l’Escola Pompeu Fabra.

En la categoria de 3r i 4t de primària, el Jurat va decidir lliurar un premi ‘Ex-aequo’ (és a dir per igualtat de mèrits) a dos contes que han rebut, per tant, el mateix premi que consisteix en un val de 50 euros, també patroncinat per Magatzems Angelina, aquests són els premiats: d’una banda el conte ‘El ratolí Pérez existeix’, de Daniel Garcia Rubio, alumne de 3r-A de l’Escola Pompeu Fabra, i de l’altra, el conte ‘Somnis esbojarrats’ de Júlia Anguiano Canas, alumna de 4t de primària de l’Escola Joan Maragall.

En la categoria de 5è i 6è de primària, en aquest cas amb un val de 80 euros, patrocinat per APP informàtica-IT Anoia, el Jurat ha proclamat guanyador el conte ‘Nocturnus, el Rei de la nit’ de Jan López Bocache, alumne de 6è de primària de l’Escola Marta Mata.

En aquesta dissetena edició del Concurs de Contes a la Ràdio, desgraciadament el Jurat ha hagut de prendre la decisió de deixar deserta la categoria juvenil de 1r i 2n d’ESO per falta de participació.

Per contra en la categoria de 14 a 18 anys sí tenien on triar. El premi amb un val de 80 euros, patrocinat per APP Informàtica-IT Anoia, ha estat per a ‘Gracias’ d’Òscar Muñoz Muñoz.

I per últim en la categoria d’adults, en què participaven aquest any tretze obres, el Jurat ha decidit lliurar el premi de 150 euros en efectiu, al conte titulat ‘Quina tela!’ d’Eva Pelegrí Margeli, veïna de Barcelona.

Properament el volsllegir.cat i també el blog ‘Vols llegir relats?’ (volsllegirrelats.blogspot.com.es) publicaran el contes guanyadors d’aquesta 17ena edició del Concurs de Contes a la Ràdio, convocat per Ràdio Nova de Vilanova del Camí.

Article/post 1309 – Vols llegir? – volsllegir.cat