La Biblioteca Central d’Igualada i el Centre Cívic de Fàtima posen en marxa un nou Club de lectura de novel·la negra obert a totes les persones a les quals que es vulguin trobar periòdicament per passar una bona estona intercanviant opinions sobre les lectures proposades.

VLLG? / PARTICIPACIÓ – CLUB DE LECTURA

La primera trobada del club tindrà lloc el dimarts 23 de febrer a les 7 de la tarda al Centre Cívic de Fàtima i es comentarà el llibre Són etern, de Raymond Chandler. Les persones interessades en formar part d’aquest club ja poden passar a inscriure’s a la tercera planta de la Biblioteca, on podran endur-se la novel·la en préstec i abonar el preu d’inscripció anual, de 6 euros. És previst que les trobades del club es vagin fent de forma periòdica cada dos mesos, aproximadament.

El moderador del Club de lectura de novel·la negra serà Josep Pallarès, que també fa de moderador del Club de lectura de l’Espai Cívic Centre i d’un dels clubs de lectura de la Biblioteca. El foment de la lectura a tots els nivells i entre totes les edats és un dels pilars fonamentals de la Biblioteca, i en aquest sentit els clubs de lectura són l’activitat idònia per llegir, comentar i escampar el gust per la lectura. Actualment la Biblioteca compta amb  els següents clubs propis:

  • 3 Clubs de lectura per a adults: llegeixen diversos gèneres i autors, tant en català com en castellà.
  • Club de lectura en català, on predominen sobretot els textos d’autors catalans contemporanis.
  • Club de lectura infantil.
  • Club de lectura jove, adreçat a joves majors de 14 anys.
  • Club de lectura en anglès.
  • Club de Filosofia.
  • Club de cinema.

A part, també ha posat en marxa uns clubs especials adreçat sobretot a estudiants:

  • «De l’obligació fem-ne satisfacció», a l’entorn de les lectures obligatòries.
  • «Fem-ho fàcil»: adreçat als alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT).
  • Clubs amb l’Escola Àuria: per als nois i noies amb necessitats educatives especials, que llegeixen llibres de lectura fàcil.

Finalment, la Biblioteca també col·labora amb el Club de lectura de l’Espai Cívic Centre; el dels Grans Lectors del Casal Civic Montserrat; el Club de lectura de Calaf i els clubs vinculats a centres educatius com l’Escola Pia i el Mestral.

Font/enllaç: Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1311 –  Vols llegir? – volsllegir.cat