Quatre autors que els uneix amb al seva escriptura un gènere que cada dia creix amb més adeptes lectors arreu de Catalunya, el gènere de la novel.la negra, thriller, investigació i misteri, seran entrevistats properament en el programa ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova i Ràdio Igualada. 

VLLG? / COMUNICACIÓ

Sebastià Bennasar, Marc Moreno, Margarida Aritzeta i la debutant Sílvia Jané, protagonitzaran minuts radiofònics en el ‘Vols llegir?’ en properes edicions. La més pròxima, divendres dia 22 a Ràdio Igualada, ja que el dilluns dia 18 el programa faltarà a la seva cita setmanal a Ràdio Nova amb motiu que en el horari habituals s’emetrà el ple municipal de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.

Així doncs, el dia 22, el periodista, escriptor, traductor i crític literari, Sebastià Bennasar, que per quart any consecutiu es fa càrrec de la direcció del Festival de novel.la negra catalana, Tiana negra (del 22 al 24 de gener), ens presentarà els principals actes d’aquesta cita anual. Un festival que any rera any consolida la seva presència, i que en aquesta edició ofereix un programa d’alt nivell.

MARC MORENO I MARGARIDA ARITZETA

Properament el ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova i Ràdio Igualada tindrà de nou  toc ‘negre’ amb dues entrevistes amb dos escriptors que publiquen respectivament dues novetats amb el gènere negre com a teló de fons. Per un costat, Marc Moreno, escriptor i periodista, a més de ser l’editor de ‘Llibres del delicte’ que edita novel.la negra d’autors catalans, publica dins d’aquesta col.lecció ‘Contra l’aparador’, quarta novel.la de l’autor.

Un relat intens que transita per una ciutat, Barcelona, amb barris deprimits, famílies desestructurades, comunitats gitanes, jovent sense expectatives, policies amb problemes familiars, ambients mèdics i pares que pateixen. Una mena de relat coral, molt realista, que no evita la violència i que ens mostra parts molt fosques de la nostra societat.

D’altra banda, també serà entrevistada molt aviat al ‘Vols llegir?’ l’escriptora Margarida Aritzeta que recupera per segona vegada el seu peculiar personatge, la inspector Mina Fuster. Dins de la mateixa col.lecció ‘LLibre del delicte’, el passat 2015 va protagonitzar ‘L’amant xinés’, on la inspectora Fuster investiga una sèrie de crims al Camp de Tarragona relacionats amb al construcció del complex ‘BCN World’. Ara amb el nou títol ‘El fils de l’aranya’, que surt publicat a finals d’aquest mes de gener, el personatge creat per Aritzeta, se li planteja un nou cas d’investigació.

L’ESCRIPTORA DEBUTANT, SÍLVIA JANÉ

Finalment, també serà entrevistada en una propera emissió del ‘Vols llegir?’, de la qual ja us anunciarem la data, la debutant Sílvia Jané, que a través del segell editorial ‘Círculo Rojo’, publica la novel.la ‘Les esquerdes del silenci’. La trama narrativa parteix de la tranquil·la vida d’una comunitat urbana de monges que es veu sacsejada amb l’arribada d’una enigmàtica germana que aviat destaca pel seu caràcter esquerp. Això coincideix amb l’acolliment, inèdit en la comunitat religiosa, de tres expresidiaris que volen fer les paus amb la societat. Uns i altres hauran de conviure amb Sor Prudència, una octogenària monja d’esperit rebel que combina la seva afició per les novel·les de misteri amb una tafaneria innata. Aviat el seu olfacte de detectiu li dirà que, rere la façana estricta de la monja visitant, s’amaga un secret que algú ha d’investigar.

Article/post 1312 – Vols llegir? – volsllegir.cat