Quarta novel.la en solitari de l’escriptor i editor de ‘Llibres del delicte’, Marc Moreno. ‘Contra l’aparador’ ens porta directament a viure unes dures experiències personals en un ambient ubicat en un dels barris més desafavorits de la Barcelona i que no acostuma a sortir a les guies de turisme de la ciutat, el barri de La Verneda. Una història de perdedors al límit de l’abisme que troben redempció als problemes personals que els ofeguen.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -365-

Novel.la publicada el passat mes de novembre del 2015, forma part de la col.lecció de ‘Llibres del delicte’, editorial especialitzada en publicar novel.la negra d’autors catalans.

L’ARGUMENT

Sense diners, sense feina i sense futur, la nòvia d’en David, la Fani, està embarassada i vol anar a viure junt amb en David abans que neixi el seu fill, així que el pressiona per aconseguir diners sigui com sigui. El noi enreda a tres amics per encastar un cotxe contra l’aparador d’una botiga de ‘Compro Or’. Un pla fàcil. Calés ràpids. Però quan no estàs ficat al món delictiu res és fàcil i tot por sortir malament.

El germà d’en David, l’Oscar, que viu amb ell al pis que van heretar dels pares, és a l’hospital esperant que els metges salvin la vida del seu fill petit. Una baralla amb un dels doctors i la posterior amenaça al metge el posaran en una dubtosa posició davant la policia quan el fill del metge desaparegui sense deixar cap pista.

La sergent del Mossos d’Esquadra, Carla Claver, que investiga un assassinat al barri dels germans, La Verneda, obsessionada per la feina i amb els problemes amb el seu home per l’escassa predisposició a sacrificar l’èxit professional per passar temps amb la filla, aviat anirà a parar als pis dels dos nois, on tothom té alguna cosa a amagar i ningú no parla amb claredat.

L’AUTOR

Marc Moreno (Barcelona, 1977) és periodista, escriptor i editor. Autor de les novel.les ‘Els silencis dels pactes’ (Llibres de Delicte, 2014), ‘Independència d’interessos’ (Llibres del Delicte, 2013) i ‘Cabdills’ (Actéon, 2011). També és co-autor de ‘La reina de diamants’ amb altres tres escriptors: Sebastià Bennasar, Salvador Macip i Llort.

MARC MORENO AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

L’edició que s’emetrà aquesta setmana del programa d’actualitat literària, ‘Vols llegir?’, a Ràdio Nova (dilluns dia 1 de febrer) i Ràdio Igualada (divendres dia 5), entrevistarà a Marc Moreno amb motiu de la publicació d’aquesta la seva quarta novel.la, ‘Contra l’aparador’, i de la seva participació en els dos darrers festivals de novel.la negra que s’han celebrat aquests principi del 2016, el Tiana Negra i el BCNegra, a més de repassar altres novetats que properament seran publicades a través de l’editorial que ell mateix gestiona, ‘Llibres del Delicte’.

Font/enllaç: LLibres del Delicte

Article/post 1325 – Vols llegir? – volsllegir.cat