El dissabte 23 de gener es  va presentar  el llibre  Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats de Barcelona en el marc de la mostra Som Cultura Popular.

VLLG? / ACTUALITAT

Un llibre únic, que recull prop d’un centenar d’aquests alts personatges i que compta amb la presència anoienca dels  gegants d’Igualada (Font Vella i Sant Ignasi)  i Capellades. Durant la presentació del document hi van intervenir el coordinador del llibre i bibliotecari Lluís Ardèvol, i Lluís Puig, director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural.

El volum està editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i es tracta d’un catàleg que pretén acollir i concentrar tots els gegants catalans que comparteixen un tret en comú: la seva antiguitat i valor fet pel qual han esdevingut peces patrimonials a nivell nacional. El llibre ha estat realitzat per una  mitja dotzena  d’investigadors coordinats per Lluís Ardèvol, que han treballat durant més de dos anys en l’elaboració d’una completa fitxa tècnica de cadascun d’aquets gegants, juntament amb un text explicatiu de cada parella i il·lustrat amb fotografies antigues i actuals de les figures.

En el cas de la comarca de l’Anoia, aquest estudi s’ha fet amb la col·laboració de la Biblioteca Central d’Igualada, l’Arxiu Històric Comarcal de l’Anoia i el Museu Molí Paperer de Capellades,  que han cedit les imatges a més de proporcionar la  informació tècnica. El Catàleg de Gegants Centenaris de Catalunya es pot adquirir  a la Llibreria en línia de la Generalitat  pel preu de 30  euros.

Font via infoanoia.cat

Article/post 1326 – Vols llegir? – volsllegir.cat