Lectura recomanada per Isabel Casas, llibretera (Llegim? Llibreria)

Irònicament aquesta novel.la que parla amb visió crítica sobre el funcionament dels premis literaris, també va guanyar un premi literari, el Bollinger Everyman Wodehouse Price 2014. Obra original de l’escriptor anglès Edward St. Aubyn, és publicada ara en català per l’editorial Raig Verd (Llegir en català), amb traducció de Yannick Garcia.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -366-

Ens revelarà, St Aubyn, el funcionament dels premis literaris? Com arriben, algunes obres, a ser seleccionades entre les finalistes? Quines són les motivacions per escollir la novel·la guanyadora?

‘No tinc paraules’ és una sàtira enginyosa i fabulosament entretinguda que, d’una banda, va al gra quan tracta algunes de les qüestions més profundes sobre el paper de l’art en una cultura obsessionada per la celebritat, i, de l’altra, es pregunta com podem esperar reconèixer el talent real quan tothom té interessos personals.

ARGUMENT

El jurat del Premi Literari Elisi ha de llegir centenars d’obres per tal de trobar el millor llibre de l’any. Al mateix temps, una colla d’escriptors estan desesperats per captar l’atenció d’aquest jurat: la brillant escriptora i trencacors Katherine Burns, el novel·lista debutant malalt d’amor Sam Black i en Sonny, convençut que el seu magnum opus, L’elefant morat, arrasarà el món literari com una tempesta.

AUTOR

Edward St Aubyn va néixer a Londres l’any 1960. Graduat a Oxford University, és l’autor de 8 novel·les, de les quals Mother’s Milk fou finalista del Man Booker Prize l’any 2006, i guanyà, l’any 2007, el Prix Femina Etranger i el premi literari del South Bank Show.

La seva primera novel·la, Never Mind (1992) fou guardonada amb el Betty Trask. Aquesta novel·la, juntament amb Bad News (1992) i Some Hope (1994) van esdevenir una trilogia, actualment publicada sota el títol col·lectiu Some Hope.

Entre les seves altres obres de ficció s’inclouen On the Edge (1998), finalista del Guardian Fiction Prize, i Lost for Words (No tinc paraules)(2014), guanyadora del Bollinger Everyman Wodehouse Prize 2014.

Font/enllaç: Raig Verd (Llegir en català)

Article/post 1327 – Vols llegir? – volsllegir.cat