L’escriptora de Manacor, Maria Antònia Oliver, rebrà el 48è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que convoca anualment Òmnium Cultural.

VLLG? / ACTUALITAT

Maria Antònia Oliver ha conreat principalment la novel·la i la narrativa breu, però també la traducció, l’assaig literari, la literatura infantil, la dramatúrgia i el guionatge. Fou una de les escriptores capdavanteres de la generació literària dels 70. És la quarta dona destacada amb el premi després de Mercè Rododera (1980), Teresa Pàmies (2001) i Montserrat Abelló (2008).

El jurat que ha decidit el premi està format per Margarida Aritzeta, Fina Birulés, Marta Buchana, Lluïsa Julià, Joan Mas i Vives, Anna Sallés, Carles Solà, Toni Soler i Quim Torra.’acte de lliurament del guardó, dotat amb 20.000 euros, tindrà lloc al Palau de la Música Catalana el 6 de juny.

Òmnium Cultural guardona així una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

Font/enllaç: Òmnium Cultural / Maria Antònia Oliver

Article/post 1328 – Vols llegir? – volsllegir.cat