Harper Lee, l’autora de la cèlebre novel·la ‘Matar un rossinyol’ (1960), s’ha mort aquest divendres als vuitanta-nou anys a Monroeville, Alabama (EUA). Amb aquesta obra l’escriptora va guanyar el Premi Pulitzer de ficció i va vendre més de trenta milions d’exemplars.

VLLG? / OBITUARI

Després de l’èxit de la primera novel·la i d’una complicada relació d’amistat i professional amb Truman Capote, Lee no es va acostumar mai a la fama, feia molt poques aparicions en públic i encara menys des que l’any 2007 va tenir un ictus.

La novel·la ‘Matar un rossinyol’, que explica una història d’injustícia racial en una petita població del sud dels Estats Units durant els anys trenta, es va adaptar al cinema, una pel.lícula protagonitzada per Gregory Peck i dirigida per Robert Mulligan (1962), fet que la va popularitzar molt i va propiciar que molts seguidors esperessin un segon llibre. Però l’autora d’aquell fenòmen literari no va tornar a publicar cap més llibre fins cinquanta-cinc anys després. Per sorpresa general, Lee va publicar la seva segona novel·la ‘Ves i aposta un sentinella’, una precuela del primer llibre, que va ser publicada en català per Edicions 62, el juliol del 2015.

Article/post 1338 – Vols llegir? – volsllegir.cat