Recull de contes escrits per Empar Moliner amb el títol genèric ‘Tot això ho faig perquè tinc molta por’ (Proa, 2016). Un conjunt de relats  que es fan be de llegir, amb gust per la forma, amb malestar i desassossec per la temàtica que gasta. Són contes sobre la societat d’avui que desvetllen, que preocupen, que ironitzen. Llibre guanyador del Premi Mercè Rodoreda 2015.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -373-

‘TOT AIXÒ HO FAIG PERQUÈ TINC MOLTA POR’ d’Empar Moliner (Premi Mercè Rodoreda, 2015)

Només algú amb l’instint narratiu, l’agilitat i l’humor d’Empar Moliner podia haver escrit un llibre com Tot això ho faig perquè tinc molta por (Proa, 2016), una joia literària que commou i diverteix el lector del principi al final. Pocs escriptors retraten tan bé la nostra època com Empar Moliner.

Les dificultats d’afrontar l’absurd, de viure sense por i d’estimar sense fer mal són tractades amb tanta lucidesa com sarcasme. Les dues mares de l’escola que fan running pel bosc, el presentador que vol lligar-se l’entrevistat, la por que un fill prengui mal, la parella que ja no riu, l’esnobisme gastronòmic i tantes neurosis quotidianes apareixen en aquest llibre brillant.

L’AUTORA

Empar Moliner es va donar a conèixer amb el recull de relats L’ensenyador de pisos que odiava els mims, al qual va seguir la seva primera novel·la, Feli, esthéticienne, que li va valer el Premi Josep Pla de l’any 2000. Posteriorment ha publicat els volums T’estimo si he begut (Premi Lletra d’Or 2005), Busco senyor per amistat i el que sorgeixi, ¿Desitja guardar els canvis? , No hi ha terceres persones La Col.laboradora. Empar Moliner col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.

Font/enllaç: Proa -Grup 62-

Article/post 1341 – Vols llegir? – volsllegir.cat