En unes recents declaracions, l’escriptora Isabel-Clara Simó ha afirmat que mentre escrivia aquest nou llibre, el seu pensament era que aquest seria el seu testament literari, però que un cop acabada, reconeix que encara li segueixen ‘bullint’ idees de cara al seu futur literari. Isabel-Clara Simó va confirmar en l’entrevista concedida al programa de ràdio ‘Vols llegir?’, que ja té en preparació un nou projecte literari.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -375-

‘Jonàs’ és la seva darrera novel.la publicada. Hi ha invertit quatre anys de treball. El resultat és una novel.la  alhora realista, psicològica i intimista sobre la crisi contemporània del jo, la pèrdua de la innocència i el descobriment de l’homosexualitat. El llibre és publicat per Edicions 62, dins de la col.lecció ‘El balancí’, i disposa d’un total de 208 pàgines.

L’ARGUMENT

Àlex és llatinista i viatja a Nova York per participar en un congrés. Hi coneix Jonàs, un fotògraf hàbil i creatiu, i hi descobreix la seva sexualitat oculta. Àlex és culte, neuròtic, pedant i enormement sensible; Jonàs és una bellesa, que commou tots els qui el coneixen. L’amor sorgeix entre tots dos i decideixen viure en parella. Aviat, però, la tragèdia marca la seva relació. La mort de la mare el fa tornar a Barcelona, on s’ha d’enfrontar a una família hostil i a una societat que no l’acaba d’entendre.

L’AUTORA

ISABEL-CLARA SIMÓIsabel-Clara Simó (Alcoi, 1943), doctora en Filologia romànica, ha exercit l’ensenyament i el periodisme. Escriptora extremament versàtil, va entrar en el món de la literatura amb el recull de contes És quan miro que hi veig clar (Premi Víctor Català 1978). Les seves nombroses obres l’han feta mereixedora dels premis literaris més importants: el Premi de la Crítica del País Valencià 1986 per Ídols; el Premi Crítica Serra d’Or 1993 per Històries perverses; el Premi Sant Jordi 1993 perLa salvatge; el Premi València de Literatura 1995 per La innocent, el Premi Andròmina de Narrativa 2001 per Hum… Rita! L’home que ensumava dones, o el Premi Joanot Martorell 2010 per Amor meva. Altres obres remarcables són Júlia, El mossèn, El gust amarg de la cervesa, Angelets o Adéu-suau. També és autora d’assajos i del poemari El conjur.

ISABEL-CLARA SIMÓ AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

l’escriptora Isabel-Clara Simó va ser entrevista en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ que s’emet conjuntament per les emissores de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, amb motiu de la publicació del seu nou llibre ‘Jonàs’. L’entrevista va ser emesa el 7 de març, i en aquest article teniu la possibilitat d’escoltar-la:

Font/enllaç: Grup 62 – El Balancí

Article/post 1349 – Vols llegir? – volsllegir.cat