La barcelonina Sílvia Jané Argenté és una escriptora debutant que després de formar-se  a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonés, ha encetat el seu camí literari amb una novel.la on relata  la vida d’una petita comunitat de monges ubicada a la ciutat de  Barcelona, ‘Les esquerdes del silenci’, publicat en co-edició amb l’editorial ‘Círculo rojo’.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -376-

Un silenci, el que marca la vida quotidiana d’aquesta comunitat de monges, que queda esquarterada amb l’arribada de Sor Ricarda, que sacseja l’ambient de les religioses i que a més ha de conviure amb Sor Prudència, octogenària monja d’esperit rebel, aficionada a les novel.les de misteri i amb poca vocació religiosa. La trama de ‘Les esquerdes del silenci’, ens porta a un món tancat on s’amaguen silencis i misteris, a resoldre.

‘Les esquerdes del silenci’ va ser publicat el desembre de 2014, i l’agost del 2015 es va editar una segona edició. L’autora, Sílvia Jané Argenté en l’entrevista que va realitzar-li el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, va confirmar que ja està enllestint una segona novel.la.

L’ARGUMENT

La tranquil.la vida d’una comunitat urbana de monges es veu sacsejada amb l’arribada de Sor Ricarda, una enigmàtica germana que aviat destaca pel seu caràcter perfeccionista i esquerp. L’entrada de Sor Ricarda coincideix amb l’acolliment, inèdit en la comunitat religiosa, de tres expresidiaris que volen fer les paus amb la societat.

Uns i altres hauran de conviure amb Sor Prudència, una octogenària monja d’esperit rebel que combina la seva afició per les novel.les de misteri amb una tafaneria innata. Aviat el seu olfacte de detectiu li dirà que, rere la façana estricta de la monja visitant, s’amaga un secret que algú ha d’investigar.

SÍLVIA JANÉ  AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

L’escriptora Sílvia Jané Argenté, autora de ‘Les esquerdes del silenci’, va ser entrevistada en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ de Ràdio Nova i Ràdio Igualada, en l’edició 19 d’aquesta onzena temporada. Entrevista que podeu escoltar en aquest mateix article:

Font/enllaç: Círculo rojo (Editorial) / silviajane.com (Pàgina web oficial)

Article/post 1350 – Vols llegir? – volsllegir.cat