La Sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada es va omplir divendres 1 d’abril al vespre per acollir la presentació del conte infantil “Mig adormits”, que han elaborat conjuntament en Pol Makuri Redolad, la il·lustradora Elisabet Serra i l’escriptor Oriol Solà i Prat.

VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA (font: infoanoia.cat)

Com van explicar els autors, “la del Pol és una història d’il·lusions i de reptes. També d’esforç i de superació. Però sobretot, una història d’il·lusions i de lluita. És el tòpic de “quan caiguis, t’has d’aixecar…” en versió continuada. I és a partir d’aquesta base que va néixer la idea d’intentar convertir en un conte infantil aquesta manera de ser i de fer, aquesta filosofia de vida”. A través d’un vídeo i de diferents explicacions, els assistents van poder conèixer més detalls de l’hemiparèsia i de l’esport adaptat, però sobretot van poder descobrir de primera mà com era el dia a dia d’una persona com en Pol que, de l’adversitat, n’ha fet una virtut.

Els artífexs d’aquest projecte infantil també van remarcar la sorpresa que els havia suposat anar-se trobant amb un gran nombre de còmplices que els han anat sortint tant a títol personal com també a nivell d’entitats i biblioteques: gent d’arreu que ha contactat amb ells ja sigui per interessar-se pel llibre com també per la possibilitat d’oferir noves presentacions en diversos indrets.

Va tancar l’acte el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, que agraí la decisió del Pol de voler compartir la seva història i la seva lluita, i a l’Elisabet i a l’Oriol que l’haguessin ajudat a fer realitat aquest projecte.

PROPERES PRESENTACIONS DEL LLIBRE

Ja s’estan tancant noves presentacions del conte tant a Igualada i comarca com a altres poblacions d’arreu. Municipis com Capellades (dimecres dia 20 a les 6 de la tarda a la biblioteca), Barberà del Vallès, Mataró, Encamp i Cervera ja han confirmat dates. Podeu seguir el calendari de presentacions a través de la pàgina de Facebook de “Mig adormits”.

Font/enllaç/imatge: Biblioteca Central d’Igualada / infoanoia.cat

Article/post 1359 – Vols llegir? – volsllegir.cat