Els dissabtes 30 d’abril i 14 de maig el conegut periodista Carles Capdevila serà a Igualada per impartir el taller d’escriptura “Escriure la veritat”. D’altra banda, el 14 maig, Capdevila també farà presentació a la capital de la comarca de l’Anoia del seu nou llibre ‘Entendre el món’ (Arcàdia Editorial)

VLLG? / ACTUALITAT

En aquest taller s’ensenyarà a buscar la veritat que tots portem a dins i a mostrar una mirada autèntica en els nostres textos. L’edició d’aquest taller a Igualada està organitzada per l’APLEC (Associació Promotora de la Llengua Catalana) i l’entitat Catorze, cultura viva .

Per inscriure’s en aquesta proposta cal enviar un correu a l’adreça tallerscatorze@gmail.com, amb les dades personals i el títol del curs. Per obtenir més informació es pot consultar l’apartat ‘Properes activitats’ del blog de l’APLEC aplecaplec.blogspot.com.es o la página web de Catorze, cultura viva www.catorze.cat.

CARLES CAPDEVILA - ENTENDRE EL MÓNPRESENTACIÓ DEL LLIBRE ‘ENTENDRE EL MÓN’ A IGUALADA

El dissabte 14 maig a l’auditori de l’Ateneu Igualadí, el filòsof i periodista Carles Capdevila serà present a Igualada per tal de fer presentació del seu nou llibre, ‘Entendre el món. Converses amb onze pensadors contemporanis’ (Arcàdia Editorial, 2016). En aquesta novetat editorial, l’autor Carles emprèn un viatge amb onze guies excepcionals per entendre el món, ara que les crisis econòmica, moral i política fan créixer els moviments socials, desperten consciències i ens obliguen a fer-nos totes les preguntes incòmodes.

Les converses que és recullen en aquest llibre tracten del paper de la filosofia, les creences i les religions, l’educació, l’impacte del catacrac econòmic, les desigualtats i la pobresa, el potencial de les dones en un nou ordre social, el paper de l’esquerra, la necessitat d’una altra política i el futur d’Europa en el món global.

Hi trobarem en la seva lectura pensament crític i descripcions plenes de certeses en un món carregat d’incertesa. Voluntat transformadora, compromís ètic i social. Esperança. I també pinzellades de sentit de l’humor, de la ironia que ens salva. Els entrevistats són: Zygmunt Bauman, Saskia Sassen, John Gray, Seyla Benhabib, Richard Sennett, Tzvetan Todorov, Judith Butler, Jeremy Rifkin, Alain Touraine, Agnes Heller i George Steiner.

L’AUTOR, CARLES CAPDEVILA

Nascut als Hostalets de Balenyà el 1965, és llicenciat en filosofia i periodista. És director fundador del diari Ara i professor de comunicació a la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb mitjans escrits com l’AvuiEl Periódico i El 9 Nou. Té una àmplia experiència a la ràdio: ha dirigit i presentat programes com Eduqueu les criatures (Premi Ràdio Associació 2010 al millor programa de ràdio de Catalunya) i Alguna Pregunta Més. Va ser el creador i primer director d’APM per a la televisió, on també ha presentat el programa Qui els va parir i ha estat guionista de diversos espais.

És autor dels llibres Nova York a la catalana (1996), Criatura i companyia (Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira 1999) i Jo vull ser famós (2002). Ha participat als reculls de contes El Barça o la vidaTocats d’amor i Adéu, Pujol. Ha escrit també els contes de la col·lecció «Una mirada al món», de Les tres bessones, i Arrugats, per a infants.

Des de fa una dècada dóna conferències per a pares i mestres sobre educar amb humor. Ha estat guardonat amb el Premi Marta Mata el 2015, i amb el Premi Ciutat de Barcelona de Mitjans de Comunicació per la seva constant defensa de l’educació des dels mitjans.

Font/enllaç: Ateneu Igualadí / Arcàdia Editorial

Article/post 1360 – Vols llegir? – volsllegir.cat