Debut literari d’una experta bloguera lleidatana, en fer des de fa prop de 9 anys, ressenyes de les seves lectures particulars. Ramona Solé, autora del blog ‘Tumateixllibres’ ha trobat a través de l’editorial ‘Llibres del Delicte’, la porta oberta per aquest debut com a escriptora amb el seu gènere de lectura preferit, el negre. Ho fa amb ‘Quaderns’, una novel·la on retrata la vida tranquil·la d’un poble que es veu sacsejat per un succés inesperat.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -377-

Presentada al públic lector el passat mes de març, ‘Quaderns’ de Ramona Solé ens ofereix en el seu argument la vida tranquil·la d’un poble lleidatà on es veu alterada quan una dona desapareix i la recerca per trobar-la destapa alguns secrets d’uns veïns que viuen amagant el que realment són. Els quaderns,  on dues nenes, per passar l’estona, anoten els moviments que observen en els veïns de la vila seran el punt de partida d’una investigació que alterarà el ritme tranquil dels vilatans. Aquesta desaparició conduirà al descobriment de la doble cara d’un poble que viu amagant el que és i desitjant el que només pot ser en secret.

‘Quaderns’ és la setzena novel.la publicada per l’editorial ‘Llibres del Delicte’, especialitzada en publica novel.la negra en català, ja sigui d’autors que practiquen el registre literari d’aquest gènere, i d’altres que en fan el seu debut, com és el cas de Ramona Solé. El llibre disposa d’un total de 260 pàgines, i està rebent bones opinions envers a la seva publicació, com és el cas d’Anna Maria Villalonga en el seu blog ‘A l’ombra del crim’, o del periodista lleidatà David Marín, a través del seu blog de elpunt.cat, ‘Històries de l’oest’.

L’ARGUMENT

Una escriptora amb agorafòbia desapareix en un petit poble lleidatà. Els quaderns on dues nenes, per passar l’estona, anoten els moviments que observen en els veïns de la vila seran el punt de partida d’una investigació que alterarà el ritme tranquil dels vilatans.

Quan en Miquel, un mosso d’esquadra nascut al poble, s’assabenta que el cas pot destapar alguns secrets que afecten la seva família i que alimentaran les xafarderes que creuen saber-ho tot de tothom, s’involucra en la investigació. Però els comandaments l’hi impedeixen per la vinculació personal amb els fets i es genera una tensió que amenaça amb dificultar la feina policial.

Sota les mirades atentes dels veïns que comenten la investigació dels Mossos com una xafarderia més, la desaparició de l’escriptora condueix al descobriment de la doble cara d’un poble que viu amagant el que és i desitjant el que només pot ser en secret.

L’AUTORA

Ramona Solé Freixes, va néixer a Lleida el 1968. Tot i que ha treballat sempre amb números, l’escriptora debutant s’autodefineix com addicta a la lectura. Autora d’un bloc des de l’octubre del 2007 (Tumateix Llibres), on publica la ressenya del llibres que llegeix. Ha participat en diversos reculls de relats i microrelats. ‘Quaderns’, publicat per Llibres del Delicte, és la seva primera novel·la.

RAMONA SOLÉ AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

La bloguera i escriptora debutant, Ramona Solé, serà properament entrevistada en el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’, que s’emet conjuntament per les emissores de Ràdio Nova de Vilanova del Camí i Ràdio Igualada. Serà en l’edició 23 de la onzena temporada, dilluns dia 2 de maig a Ràdio Nova de Vilanova del Camí, a partir de les 20h, i a Ràdio Igualada el divendres dia 6 a les 20:10h. En exclusiva a través del -volsllegir.cat-, hi ha la possibilitat d’escoltar-la:

Font/enllaç: Editorial Llibres del Delicte / webs: ‘A l’ombra del crim’ d’Anna Maria Villalonga / ‘Històries de l’oest’ de David Marin / Youtube

Article/post 1361 – Vols llegir? – volsllegir.cat