Després de la reeixida “Ningú no mor“, Joan Pinyol retorna amb “El mar de les ombres”, una apassionant novel·la de misteri, crim i aventures ambientada en un vapor a principis del segle passat. 

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -378-

Editada per Onada Edicions, l’editorial que fa tres anys li va donar a conèixer “Ningú no mor”, l’escriptor capelladí Joan Pinyol publica “El mar de les ombres”, una novel·la ambientada al juliol de 1909 que narra les peripècies del Miquel, un jove capelladí que fuig de la mort segura a la Guerra del Marroc i s’embarca cap a la vida dalt del Reina Maria Cristina, un vapor de la companyia Transatlàntica que fa el trajecte Barcelona-Buenos Aires.

PRESENTACIONS I SIGNATURA D’EXEMPLARS

La novel·la, que ja s’ha distribuït a les llibreries, serà presentada, entre altres llocs, el dia 20 d’abril a la Biblioteca Central d’Igualada, el 21 a la Sala dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès, el 29 al Saló Rosa de La Lliga de Capellades, el 12 de maig al Museu Marítim de Barcelona i durant la primera setmana de juny tant a Maó com a Ciutadella, a Menorca.

D’altra banda, el dissabte dia 16 d’abril, en Joan Pinyol signarà exemplars d’aquesta la seva nova novel.la, d’11 a 13 h.  a la Llibreria Capellades, ubicada al carrer Major 51 de Capellades.

L’ARGUMENT

El Miquel té moltes ganes de viure, però l’obliguen a anar a la Guerra del Marroc. Som a l’estiu de 1909 i gràcies a l’Alba s’embarca en el Reina Maria Cristina, un vaixell que fa el trajecte Barcelona-Buenos Aires. Quan és a bord vol matar-lo el Kraus, un col·laborador de l’exèrcit amb un passat ple de víctimes innocents. Atrapada entre els límits físics de la nau i mentre es produeixen diversos assassinats, la vida del Miquel corre cada vegada més perill.

Sort en tindrà, de la complicitat d’un mariner, de l’Alba i del seu avi cec, el Vicenç Brunet, un capità retirat de la Companyia Transatlàntica. Però la travessia dura més d’un mes i el Kraus, també amagat entre la tripulació, no s’aturarà fins que aconsegueixi el seu propòsit.

L’AUTOR

Joan Pinyol (Capellades, 1966) és escriptor i catedràtic d’Ensenyament Secundari. Aquest és el divuitè llibre que publica. Ha escrit contes il·lustrats com En Ventilat i l’Espantall (2014); novel·les infantils com Dorotea i la joia gegantina (2005); novel·les juvenils entre les quals destaquen Fi de curs a Bucarest (2008) i Ningú no mor(2013), aquesta darrera publicada per Onada Edicions; reculls de contes com Balancí d’onades (1994), Avinguda Capri (1999) i Pilota de set (2008), amb el qual va guanyar el Premi Recull de Narrativa; reculls de microcontes i biografies, a més de diversos assajos dedicats sobretot a Pere Calders, amb qui va mantenir una llarga relació epistolar. Forma part del col·lectiu Narradors Centrals.

Font/enllaç: Onada Edicions

Article/post 1365 – Vols llegir? – volsllegir.cat