Aquest dimarts dia 12 d’abril, a partir de les 19h. a la Biblioteca Central d’Igualada, tindrà lloc la presentació del llibre ‘La vida sense la Sara Amat’ de l’escriptor Pep Puig, guanyador del Premi Sant Jordi 2015.

VLLG? / PRESENTACIÓ LITERÀRIA

L’acte organitzat per la Llibreria Aqualata amb la col.laboració d’Òmnium Cultural Anoia, serà presentat per Paula Jorba. Durant l’acte, alumnes de batxillerat dels instituts d’Igualada llegiran fragments de l’obra ‘La vida sense la Sara Amat’ amb la presència del propi autor.

Escrita des de la distància dels anys, ‘La vida sense la Sara Amat’ (Proa, 2015) és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere.

L’ARGUMENT

Qui se’n recorda, avui, de la Sara Amat? Amb prou feines tenia tretze anys quan una nit d’estiu, jugant a cuit a amagar amb la colla, va desaparèixer i no se n’ha sabut mai més res. L’únic, una notícia l’endemà al Diario de Terrassa, i també molts rumors i especulacions.

De la Sara Amat se’n recorda sobretot el Pep de cal Sabater, el narrador d’aquesta història. Perquè aquella nit, segons ens diu, la Sara no va desaparèixer, sinó que es va colar a casa seva per la porta del darrere. No s’hi va amagar gaires dies, però de vegades la memòria d’alguns fets abraça tota una vida, i fins i tot li dóna un sentit.

L’AUTOR

Pep Puig i Ponsa neix a Terrassa el 1969. Actualment viu a la Nou de Gaià (Baix Gaià), un poblet envoltat de vinyes i garrofers que hi ha al camp de Tarragona. La seva primera novel·la, L’home que torna, va obtenir el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d’una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors.

PEP PUIG AL ‘VOLS LLEGIR?’ DE RÀDIO NOVA I RÀDIO IGUALADA

El passat dilluns dia 7 de març, en la seva emissió per Ràdio Nova, i divendres dia 11 a Ràdio Igualada, el programa d’actualitat literària ‘Vols llegir?’ va entrevista a l’escriptor Pep Puig, amb motiu de la publicació d’aquesta novetat editorial, ‘La vida sense la Sara Amat’, guardonat amb el Premi Sant Jordi 2015. En aquest mateix article hi ha la possibilitat d’escoltar aquesta entrevista:

 


Font/enllaç: Llibreria Aqualata / Òmnium Cultural Anoia / Editorial Proa

Article/post 1364 – Vols llegir? – volsllegir.cat