volsllegir.cat incorpora les ‘Reflexions d’una formiga’. La seva autora és la escriptora i bloguera igualadina Susanna Carpi,que l’any  2010 va debutar amb el llibre ‘Història d’una formiga’ (La Patumaire Edicions), i des del gener del 2015 expressa la seva lletra literària des del blog ‘Reflexions d’una formiga’, i que ara també podeu seguir des del volsllegir.cat

Benvolguts lectors

Avui la meva reflexió és curta. Hi ha coses i experiències que no necessiten massa mots.

Com saber que a la vida, mai podrem recuperar la paraula dita ni la pedra llençada al fons d’un riu.

Tampoc una gerra de fang trencada. Podem reconstruir els seus fragments i enganxar-los, però no podem tornar-hi a posar aigua, perquè s’escolarà entre les esquerdes. En els millors dels casos, si la pega és molt forta, i aconseguim una reparació perfecta, a l’aigua li canviarà el gust

Ni podrem atrapar la son, quan estem capficats en la por de passar una altra nit de vigília.

Per això és tan important aprendre a viure amb confiança i conscients del nostre final com a mortals. Malgrat mai puguem recuperar la paraula, la pedra o el son d’una nit perduda en la vetlla, ens hem de saber estimar i perdonar. Aquest és el vertader sentit de la nostra existència.

Perquè només podem acumular un nombre limitat d’errors i derrotes, sense caure en la desesperació de la nostra imperfecció.

Així doncs, estimem-nos i perdonem-nos per poder estimar i perdonar.

SUSANNA CARPI

“No neguis mai les ombres de la teva vida perquè són parts de tu. Accepta-les per poder-les transformar”.

Yoli Mora