El poeta i rapsode igualadí Lleonard del Río ha estat el responsable d’elaborar aquest exhaustiu recull de totes les persones de la ciutat d’Igualada que al llarg d’aquests segles han editat algun poemari.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES –

De cada autor, en Lleonard del Rio en fa un petit esbós biogràfic i un poema escollit. El llibre ‘Antologia de la poesia igualadina. Del segle XV al XXI’ ha estat editat per l’Ajuntament d’Igualada, i compta amb pròleg de Marc Castells, alcalde de la capital de l’Anoia i el regidor de Cultura, Pere Camps.

PRESENTACIÓ A IGUALADA

Aquest nou llibre d’en Lleonard del Rio serà presentat el dijous dia 21 d’abril del 2016, a partir de les 19h., a la Biblioteca Central d’Igualada.

‘LA ROSER I LA FÀBRICA’

Però aquesta no es l’única novetat editorial que presenta aquest polifacètic autor. Recordem que Lleonard del Rio va presentar la tardor del 2015 un nou fruit del seu treball com a poeta i rapsode, ‘La Roser i la fàbrica’, un compendi de poemes que conformen una història senzilla. Un relat d’amor entre una noia, la Roser, i en Francesc, un empleat de fàbrica. L’autor ha sabut alternar amb encert el ritme frenètic de la feina quotidiana de l’obrer amb els moments de solaç dels dos joves.

El llibre és publicat per ‘Parnass Edicions’. Pròleg de Josep Miserachs i Nadal, i amb il.lustracions de Jordi Llucià i Martí. ‘La Roser i la fàbrica’ va ser presentat en un acte públic a mitjans del mes de setembre de 2015 a la Sala Auditori de la Biblioteca Central d’Igualada.

L’AUTOR

Lleonard del Rio, nascut a Igualada l’any 1942, és escriptor i periodista. Ha desenvolupat la seva carrera periodística en mitjans locals com Ràdio Igualada, ‘Igualada, periòdic de l’Anoia’ i ‘L’Enllaç’. També ha exercit de corresponsal en diferents mitjans informatius. Autor i director de la col.lecció ‘Anuari Igualadí’ (1980-1987) i d’altres publicacions, entre elles ‘El Trumfo’. Des del 1996 s’ha dedicat a la composició poètica, havent publicat set poemaris fins el moment, inclòs aquest darrer titulat ‘La Roser i la fàbrica’. Altres títols publicats: ‘Versos de badana’ (1999), ‘Aigua vermella’ (2002), ‘Pell tèbia’ (2003), ‘Alboradas’ (2005), ‘Gresol de focs’ (2008) i ‘Estimada Coni’ (2013). Guardonat amb diverses distincions culturals, artístiques i associatives, l’any 2009 setze entitats artístiques li van dedicar un gran festival d’homenatge ciutadà.

Font/enllaç: Ajuntament d’Igualada – Promoció Cultural i Comerç

Article/post 1371 – Vols llegir? – volsllegir.cat