El Gremi de Llibreters de Catalunya ha fet un balanç positiu de la diada. Les vendes creixen moderadament i, això, pel sector representa consolidar-se en el camí de la recuperació. En total, les vendes han augmentat un 3 % respecte a l’any passat.

VLLG? / SANT JORDI 2016

Un augment d’un 3 % respecte a les vendes de llibres de l’any passat amb una facturació de gairebé 21 milions d’euros. En total, s’han comercialitzat més d’un milió i mig d’exemplars, més de la meitat dels quals, en català. Un fet que ha valorat especialment el Gremi de Llibreters. En declaracions a diversos mitjans, el Gremi afirma que les xifres refermen la recuperació del sector i han qualificat la diada d’aquest any, en dissabte i malgrat els ruixats de pluja que es van produir a la tarda que van deslluir lleugerament la festa, de tot un èxit. Pel president del Gremi, Antoni Daura, “Sant Jordi ha demostrat, una vegada més, la força mediàtica que té, sobretot, la capacitat d’atracció”.

Pel que fa al rànquing dels més venuts, es mantenen les posicions que es van anunciar al final de la jornada. Víctor Amela, Empar Moliner i Paula Hawkins encapçalen la lectura de no-ficció en català. Des del gremi, però, volen treure importància al pes dels 10 llibres més venuts, perquè asseguren que representen només un 5 % de tots els exemplars.

Editors i llibreters també han confirmat la intenció de presentar el Sant Jordi com a candidat a convertir-se en patrimoni material de la Unesco.

Font/enllaç: Gremi de Llibreters de Catalunya

Article/post 1386 – Vols llegir? – volsllegir.cat