Dissabte 14 de maig,  a l’auditori de l’Ateneu Igualadí va tenir lloc la presentació del llibre del periodista i filòsof Carles Capdevila, ‘Educar millor. 11 converses per acompanyar famílies i mestres’ (Arcàdia, 2015), amb presència del propi autor. Acte organitzat per la llibreria igualadina ‘Llegim?’.

VLLG?  /  ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -394-

Carles Capdevila creu que educar és apassionant i que també ho és parlar-ne, des de l’experiència i des de la reflexió. L’humor i la responsabilitat no són incompatibles en aquest terreny, i tot allò que pugui fomentar confiança i alegria entre tots els agents implicats contribueix a crear un teixit de complicitats imprescindible en la tasca d’educar.

L’actual director fundador del diari Ara, Carles Capdevila, ha convertit des de fa anys aquesta temàtica en un dels seus principals focus d’atenció, i això l’ha portat a entrevistar, a les pàgines de l’ARA, un gran nombre d’experts en educació, que hi han aportat els seus punts de vista i les seves reflexions sobre què significa educar i quina és la millor manera de dur a terme aquesta tasca tan fonamental com complexa, que implica mestres, famílies i, per extensió, el conjunt de la societat. Ara, onze d’aquestes entrevistes han quedat recollides al llibre ‘Educar millor: onze converses per acompanyar famílies i mestres’, que s’ha convertit en un dels llibres més venuts a la passada Diada del LLibre, el Sant Jordi 2016.

EL CONTINGUT

Aquest llibre inclou onze converses amb personalitats del món de l’educació que són una invitació al debat: professionals de procedències i visions diverses ens permeten conèixer no solament els camins que han consolidat les seves vocacions sinó l’ambició de fer bé les coses cada dia a les aules, al carrer i a casa.

Hi participen Carme Thió, Jaume Cela, Maria Jesús Comellas, Jaume Funes, Eva Bach, Gregorio Luri, Mariano Fernández Enguita, Joan Manuel del Pozo, Roser Salavert, José Antonio Marina i Francesco Tonucci.

L’AUTOR

Carles Capdevila nascut als Hostalets de Balenyà el 1965, és llicenciat en filosofia i periodista. Pare de quatre fills, ha convertit l’educació en un element fonamental de la seva trajectòria professional, amb programes com Eduqueu les criatures, a Catalunya Ràdio, i Qui els va parir, a TV3, a més del llibre Criatura i companyia, que parla en clau d’humor de les dificultats de ser pare. Precisament aquest és el tema del monòleg Educar amb humor, en què Capdevila parla de la seva pròpia experiència com a pare. La conferència es va viralitzar aquest estiu i des de llavors el director fundador de l’ARA l’ha ofert en teatres de tot l’Estat.

Ha col·laborat amb mitjans escrits com l’AvuiEl Periódico i El 9 Nou. Té una àmplia experiència a la ràdio: ha dirigit i presentat programes com Eduqueu les criatures (Premi Ràdio Associació 2010 al millor programa de ràdio de Catalunya) i Alguna Pregunta Més. Va ser el creador i primer director d’APM per a la televisió, on també ha presentat el programa Qui els va parir i ha estat guionista de diversos espais.

És autor dels llibres Nova York a la catalana (1996), Criatura i companyia (Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira 1999) i Jo vull ser famós (2002). Ha participat als reculls de contes El Barça o la vidaTocats d’amor i Adéu, Pujol. Ha escrit també els contes de la col·lecció «Una mirada al món», de Les tres bessones, i Arrugats, per a infants.

MONÒLEG ‘EDUCAR AMB HUMOR’

En aquest article teniu la possibilitat de veure i escoltar el monòleg Educar amb humor, en què Capdevila parla de la seva pròpia experiència com a pare.

Font/enllaç: Arcàdia (Editorial) / Carles Capdevila (pàgina web oficial) / Youtube

Article/post: 1402 – Vols llegir? – volsllegir.cat