La proposta d’un nou Club de lectura a la Biblioteca de Vilanova del Cami, previst pel 17 de juny, amb la lectura compartida de ‘La colega tatuada’ de Margeritha Oggero, i d’altra banda, a la Biblioteca Central d’Igualada l’obertura d’un nou Espai Jove amb novel·les, còmics, música i cinema, tot això a la sala Beatles, centren el nostre interès.

VLLG? / ACTUALITAT

Si voleu passar una estona divertida, no us perdeu el proper  club de lectura que organitza la Biblioteca de Vilanova del Camí. La data prevista de celebració serà el 17 de juny, i com sempre es realitzarà amb  dues sessions: la primera a les 15.30 i la segona a les 19.30. L’acte serà moderat per Montserrat Farrés, filòloga i dinamitzadora cultural

El llibre proposat per a la seva lectura i posterior tertúlia i debat entre els participants d’aquesta lectura compartida és ‘La colega tatuada’ de Margeritha Oggero. La protagonista i narradora d’aquesta novel.la és una irònica i brillant professora de literatura culta i curiosa, apassionada dels enigmes que té com a costum relaxar-se amb un copa de més. Però la vida rutinària de la qual es queixa, canvia quan apareix el cadàver d’una companya de claustre, Bianca De Lenchantin, a qui odia per maca, rossa, rica, alta, elegant i esnob.

En aquest moment la protagonista decideix ajudar la investigació policial i el relat es converteix en una comèdia en la qual la caracterització dels personatges i la descripció dels ambients refinats de Torino, es perfilen com a autèntics protagonistes d’una novel·la policíaca a l’estil clàssic més pur.

La participació en aquest club de lectura és gratuïta i cal formalitzar-la al taulell de préstecs de la biblioteca vilanovina, ubicada al Centre Cultural de Can Papasseit, al carrer Mare de Déu de Nuria 1, de Vilanova del Camí.

D’altra banda la Biblioteca Central d’igualada estrena l’Espai jove que vol ser un punt  de  trobada  per  als  joves,  on  se  sentin  a  gust  i,  alhora,  puguin  trobar  les  propostes  més  interessants i noves pel que fa a llibres,  còmics, música i pel·lícules.

La reforma de la  sala  Beatles  (a  la  planta  baixa)  ha  permès  crear  un  espai  agradable  de  lectura,  amb  sofàs  i  diversos espais d’exposició, i ubicar­hi tota la  col·lecció de novel·les juvenils i  còmics per a  adults, que fins ara es trobaven a l’Àrea General (3a planta).

3.500 novel·les juvenils, 1.375 còmics, 6.500 cd de música i 2.200 pel·lícules. Són les xifres  d’aquest nou espai dedicat en bona part al llenguatge audiovisual, ja que el món del còmic i la  novel·la juvenil estan estretament lligats al cinema, i en aquest sentit hi ha moltes pel·lícules  que són adaptacions de les històries que més han captivat els lectors.

En  novel·la  juvenil els  lectors  poden  triar  i remenar  entre  les  darreres  novetats dels  seus  autors preferits, com la tetralogia de Veronica Roth o les històries de la Blue Jeans, i també  aquells llibres que no passen mai de moda i les novel·les de lectura obligatòria als instituts.  Històries romàntiques, realistes, fantàstiques, terrorífiques, d’aventures… Tots els joves poden  trobar aquí un llibre que els captivi. Per estar al dia, cada mes es mostren les novetats i també  petites  exposicions  temàtiques  sobre  un  gènere  determinat,  com  el  fantasy.  

Fomentar  la  lectura entre els joves és un dels puntals de la Biblioteca, i en aquest sentit ja fa temps que es  fan iniciatives com el Club de lectura juvenil, en el qual nois i noies es troben periòdicament  per comentar un llibre i passar una bona estona.

Pel que fa als còmics, també hi ha una àmplia varietat de temàtiques, des de les històries de  superherois a volums d’humor i realistes. El còmic combina a la perfecció el llenguatge visual  amb la literatura escrita i suposa un vehicle excel·lent per enganxar els joves a la lectura.

Al  costat de les novel·les juvenils i els còmics els usuaris continuaran trobant, com sempre, una  àmplia  selecció de pel·lícules i música de tots els estils, amb un apartat dedicat als músics  locals.

Font/enllaç: Biblioteca Vilanova del Camí / Biblioteca Central d’Igualada

Article/post 1407 – Vols llegir? – volsllegir.cat