Després de conquistar a tres milions de lectors amb ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ (La Campana, 2013) i guanyar el Gran Premi de l’Acadèmia Francesa, Joël Dicker torna ara amb ‘El llibre dels Baltimore’ (La Campana, 2016), reivindicant que l’èxit d’una novel·la no és ” forçosament “sinònim de mala qualitat.

VLLG? / ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -396-

Les xifres de vendes dels seus llibres publicats maregen. Fins al moment Joël Dicker, ha venut 900.000 exemplars en els països francòfons (França, Suïssa, Canadà i Bèlgica), 400.000 a Itàlia i 100.000 a Alemanya . Als quals cal sumar els 350.000 repartits entre Espanya i Iberoamèrica . D’ells, 230.000 han estat facturats dins les nostres fronteres, on, des que al juny de 2013 va arribar a les llibreries, ‘La veritat sobre el cas Harry Quebert’ no ha abandonat ni una setmana -ni una sola- els llocs més alts de les llistes internacionals de best-seller. Ja hi ha qui compara Joël Dicker amb Stieg Larsson, el creador de la saga Millennium . Tot i això Dicker assegura que no es considera escriptor. Encara.

L’ARGUMENT

Fins al dia del Drama hi havia dues famílies Goldman: els Goldman de Baltimore i els Goldman de Montclair.

Els Goldman de Montclair, on neix en Marcus, són una família de classe mitjana normal i corrent, però els de Baltimore són molt diferents: tot els somriu, són uns triomfadors, viuen en una casa impressionant en un barri ric de la ciutat i irradien magnetisme per tots costats. En Marcus passa sempre el Nadal i l’estiu a casa dels tiets, que per a ell són la viva imatge de la felicitat. Però un dia aquell món es fa miques per sempre més.

Vuit anys després del Drama, en Marcus Goldman, que ja és un escriptor famós, decideix explicar la història de la seva família. Mentre desgrana els seus records d’infantesa, en Marcus rememora la vida i el destí dels Goldman de Baltimore i la fascinació que sentia per ells. Des del Drama, des que la brillantor dels Baltimore es va apagar, en Marcus no ha deixat de fer-se aquesta pregunta: ¿què els va passar, realment, als Goldman de Baltimore?

JOËL DICKERL’AUTOR

La seva primera novel·la, Els últims dies dels nostres pares, va rebre el Premi dels Escriptors Ginebrins l’any 2010. El 2012 va publicar La veritat sobre el cas Harry Quebert, un fenomen mundial que va obtenir el premi de la Fundació de la Vocació Bleustein-Blanchet, el Gran Premi de Novel·la de l’Acadèmia Francesa i el Premi Goncourt dels Instituts. Se n’han venut més de 3 milions d’exemplars a tot el món i s’ha traduït a 33 llengües. El llibre dels Baltimore va aparèixer en francès el setembre del 2015 i ja se n’han venut mig milió d’exemplars i s’està traduint a 26 llengües.

Font/enllaç: Editorial La Campana

Article/post 1411 –  Vols llegir? – volsllegir.cat